A intervenit și fostul șef SRI în scandalul de dopaj. Mesaj pentru Simona Halep: „Am decis să lupt”

Catinca Giosanu 28.09.2023, 12:48

Eduard Hellvig, fostul șef al Serivicului Român de Informații, i-a transmis Simonei Halep un mesaj de încurajare, după suspendarea de 4 ani. Cuvintele lui i-au dat putere marii noastre campioane să lupte în continuare pentru a-și dovedi nevinovăția.

Fostul șef al SRI, mesaj de încurajare pentru Simona Halep

Fosta lideră mondială a împlinit, miercuri, 27 septembrie 2923, frumoasa vârstă de 32 de ani. Cu această ocazie, ea a primit sute de mesaje de la cei care o susțin în continuare, în ciuda scandalului de dopaj în care este implicată. Printre cei care i-au urat ”La mulți ani” se numără și Eduard Hellvig, fostul șef al Serivicului Român de Informații.

Bărbatul a încurajat-o pe jucătoarea de la malul mării prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

La un moment dat în cariera mea în administrație am fost acuzat pe nedrept de unele fapte nedemne. Am demisionat, am renunțat la tot și am decis să lupt până în pânzele albe pentru a dovedi că sunt nevinovat. Doi ani mai târziu, am fost achitat de orice acuzație. Nu mi-am recăpătat funcția sau anii pierduți, dar mi-am salvat demnitatea și reputația. La mulți ani, Simona Halep.”, a scris Eduard Hellvig pe rețeaua de socializare.

Cu ce își ocupă timpul constănțeanca

Chiar dacă a fost suspendată pentru consum de roxadustat, Simona Halep nu a renunţat la ideea de a reveni pe terenul de tenis și se află în linie dreaptă cu recursul de la TAS, cel prin care speră să-și demonstreze nevinovăția.

Zillele trecute, sportiva născută la Constanța le-a predat câteva lecții de tenis fanilor prin intermediul programului Top Court. Se pare că fostul lider mondial s-a implicat în acest proiect în 2021. Astfel, românca a intrat într-o galerie selectă, alături de Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Bianca Andreescu, Martina Navratilova, Venus Williams, Jessica Pegula, Victoria Azarenka, Elina Svitolina, Eugenie Bouchard, Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov şi Taylor Fritz.

”Lupta mea continuă”

În ceea ce privește scandalul de dopaj în care a fost implicată, fiica lui Stere Halep se pregătește pentru recursul de la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS).

Aș putea spune că sunt șocată și este o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea o să iasă la iveală într-o bună zi și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu ce este mai bine ce s-a întâmplat și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și sunt curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedpret din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamăgită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-au găsit absolut niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxadustat și aceasta a fost totul.

Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu de vedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi și o să mă lupt până la capăt ca să dovedesc aceste lucruri.”, a spus Simona Halep, la scurt timp după aflarea deciziei.

Urmăriți Playsport.ro și pe