A murit Carol Haidu. Fostul mare portar al Stelei avea 80 de ani

Bogdan Solomon 08.05.2023, 14:15
A murit Carol Haidu. Fostul mare portar al Stelei avea 80 de ani

Fotbalul românesc este din nou în doliu. Carol Haidu, unul dintre portarii de legendă ai Stelei, a trecut în neființă, la 80 de ani. Informația a fost făcută publică abia acum, la câteva zile după înmormântare.

Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul mare portar al Stelei, Carol Haidu

Carol Haidu a îmbrăcat tricoul roș-albastru între 1965 – 1974, perioadă în care a adunat 158 de prezențe la nivelul primului eșalon și a cucerit nu mai puțin de șase trofee. Este vorba despre un campionat, respectiv o Cupă a României.

Până să ajungă la Steaua, a făcut primii pași în fotbal la juniorii Luceafărului Brașov, apoi a evoluat pentru Steagul Roșu Brașov. Palmaresul său mai include 8 meciuri bifate în cupele europene, precum și apariții la echipa națională. După ce a agățat ghetele în cui – la doar 32 de ani, din cauza unei rupturi de menisc – a devenit, pentru o perioadă, antrenor la echipele de juniori ale „militarilor”, prilej cu care l-a avut sub comandă chiar și pe Cosmin Olăroiu.

Deși s-a stins din viață în aprilie, nimeni nu a comunicat până acum vestea tristă. Nici măcar Clubul Sportiv al Armatei nu a transmis un mesaj pe marginea subiectului. Slujba de înmormântare a avut loc săptămâna trecută.

Măcinat de sărăcie și la un pas să-și piardă piciorul

Necazurile s-au ținut scai în ultimii ani de „omul cu mâni de aur”, așa cum îl cunoștea suflarea roș-albastră. Cu o pensie de doar 1.600 de lei, acesta rămăsese fără un acoperiș deasupra capului, așa că în cea mai mare parte a timpului putea fi zărit în parcul Tineretului din Capitală. Purta același trening indiferent de anotimp, dormea fie într-o biserică, fie în holuri de bloc și trăia din mila oamenilor.

De parcă n-ar fi fost de ajuns, la un moment dat a fost victima unui accident cumplit, în urma căruia putea să rămână fără picior. „Mă duceam la medic și când am coborât din tramvai am alunecat pe refugiu si mi-a ajuns piciorul sub tramvai până la genunchi. Vatmanul a pornit și nu am reușit să-l trag pe tot și mi-a retezat degetele”, povestea Carol Haidu.

Cea mai mare dezamăgire a fost, însă, provocată de faptul că echipa pentru care a scris istorie timp de un deceniu l-a uitat complet. Nici măcar fanii nu i-au mai sărit în ajutor.

„Nu am cerșit la nimeni ajutor până acum. Sunt mâhnit că cei de la Steaua m-au uitat. M-aș duce la Gigi Becali, în Pipera, dar ce să-i zic, că sunt sărac, că vreme de 10 ani mi-am dat sufletul pentru echipa asta?”, spunea fostul mare portar al Stelei.

Urmăriți Playsport.ro și pe