Anunț de maximă importanță făcut de Simona Halep despre prezența în echipa de Fed Cup

Olteanu Ștefan / 29.11.2021, 09:41

Simona Halep (30 de ani) și-a anunțat prezența în echipa de Fed Cup a României pentru barajul cu Polonia. Duelul din Cupa Billie Jean King dintre România și Polonia este programat în luna aprilie a anului 2022, iar Simona Halep a ținut să îi asigure pe fanii tenisului că va juca „sută la sută”.

„Sută la sută joc cu Polonia. Îmi doresc tare mult să câștigăm”. Simona Halep și-a anunțat prezența în echipa de Fed Cup

România întâlnește Polonia în luna aprilie a anului viitor, în Cupa Billie Jean King, iar Simona Halep și-a anunțat prezența în echipa de Fed Cup. Asta după ce în acest an a fost nevoită să se retragă din duelul cu Italia, din cauza unei probleme medicale pe care a avut-o la umăr.
Însă, în 2022, în duelul cu Polonia, Simona Halep spune că va juca „sută la sută”:

Sută la sută joc cu Polonia. Îmi doresc tare mult să câștigăm, cred că avem șanse să ne calificăm la turneul final. Am suferit mult după acel joc cu Franța din 2019, visam la trofeu. Însă mai încercăm o dată”, a spus Simona Halep.

Fostul lider WTA a avut un an foarte dificil din punct de vedere sportiv. Simona Halep a avut poate cele mai grave accidentări din carieră și a fost nevoită să se retragă de la turnee de calibru ca Roland Garros, Wimbledon și chiar Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Cu toate acestea, odată cu revenirea preparatorului fizic Theo Cercel alături de ea, Simona Halep se simte mult mai încrezătoare:

Mă simt bine cu el, e exact ce-mi trebuie. I-am simțit lipsa și poate aș fi gestionat bine anumite lucruri și accidentarea. Dar consider că tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv. Theo e în echipa mea și e tot ce contează acum”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep, despre momentul în care va spune „adio” tenisului: „Va fi un moment tare greu”

Determinată de retragerea din tenis a lui Horia Tecău, Simona Halep a încercat să prevadă cum va arăta momentul respectiv și pentru ea. Deși nu are de gând să renunțe la sportul de performanță prea curând, Halep spune că se așteaptă să îi fie foarte greu atunci când va spune „adio” tenisului:

Retragerea lui Horia e o pierdere pentru tenisul românesc și pentru cel mondial. E un model de profesionalism, de seriozitate. Un caracter extraordinar. A avut un vis și și l-a împlinit. Îl felicit din tot sufletul pentru ce a reușit.

Nu vreau să mă gândesc cum va fi la retragerea mea. Mai am câțiva ani până atunci, dar va fi un moment tare greu”, a mai spus Simona Halep, potrivit Treizecizero.

În acest final de an, Simona Halep a fost nevoită să își schimbe planurile. Ea a anunțat că nu va mai participa la turneul demonstrativ din Africa de Sud, Africa Cares (18-19 decembrie), din cauza noii tulpini a coronavirusului care a lovit continentul.