Anunț devastator în cazul Halep. Simona a rămas fără cuvinte după ultimele dezvăluiri

Gabriel-Alexandru Ioniță 01.12.2022, 08:29
Anunț devastator în cazul Halep. Simona a rămas fără cuvinte după ultimele dezvăluiri

O nouă ipoteză a fost lansată în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, una menită să îi sporească româncei șansele de a evita o suspendare drastică după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat în timpul ediției din acest an a turneului de la US Open. Singurul expert român acreditat de WTA să efectueze teste doping a explicat pe larg faptul că se practică la scară largă contaminarea suplimentelor nutritive cu substanțe interzise.

Simona Halep a primit o veste care ar putea da peste cap scandalul de dopaj în care este implicată

Sub protecția anonimatului, el a explicat că interesul producătorilor de astfel de suplimente nutritive este acela de a le face cât mai „eficiente”, pentru a fi cumpărate. De asemenea, și jucătorii ar avea motivații suficient de puternice pentru a apela la aceste „mecanisme”.

Dacă Simona Halep ar putea dovedi faptul că de fapt ea a consumat un supliment nutritiv, cu bună credință, pentru ca ulterior să se descopere că el conținea acel Roxadustat, iar ea nu știa despre acest lucru, atunci fostul lider WTA ar putea evita suspendarea. Totuși, acest demers pare destul de dificil de dus la bun sfârșit.

Contaminează intenționat producătorii de substanțe nutritive aceste produse?

„Fabricanții procesează intenționat substanțe interzise în suplimentele nutritive! Contaminările suplimentelor nu sunt întâmplătoare! Fabricantul de suplimente nutritive apelează la tertipul de a introduce substanțe care îmbunătățesc performanța sportivă pentru ca produsele lui să fie cumpărate!

Sumele halucinant de mari pe care jucătorii de tenis le câștigă fie și pentru un meci pierdut la un Grand Slam, unde încasează 70.000 de euro, îi fac să riște ca să găsească mijloace secrete prin care să obțină combinații medicamentoase interzise pentru îmbunătățirea performanțelor.

Multe produse nu ar avea trecute pe etichetă toate ingredientele din care sunt compuse

Pulberile energetice, gelurile izotonice, batoanele energizante, tabletele de hidratare nu au etichetate toate ingredientele, unele dintre ele fiind interzise. Cu intenție sau fără intenție, sunt introduse în acele suplimente nutritive.

Același produs poate fi găsit în diferite țări atât ca supliment alimentar, cât și ca medicament. Și, de cele mai multe ori, este comercializat sub nume distinct.

Exigența producției într-o fabrică este disproporționată între medicamente și suplimente. Alt gen de rigori facilitează riscul contaminării suplimentelor cu substanțe interzise și care nu sunt precizate pe prospect. Contaminările suplimentelor sunt pe steroizi anabolici, androgeni și stimulente”, sunt dezvăluirile făcute de expertul român în doping pentru prosport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe