Anunțul momentului pentru șoferii români. Vestea bună vine chiar de la Consiliul General al Capitalei: Ce se întâmplă cu amenzile pentru parcare

Alex Matei 01.10.2023, 13:28
Anunțul momentului pentru șoferii români. Vestea bună vine chiar de la Consiliul General al Capitalei: Ce se întâmplă cu amenzile pentru parcare

Șoferii români au parte de vești bune la finalul acestei săptămâni. Conducătorii auto din Capitală au fost salvați de un politicienii care au votat împotriva proiectului care prevedea amenzi de până la 2.500 de lei pentru șoferii care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei/oră în București şi nici amenda de 200 de lei în termen de 15 zile.

Vestea care îi va bucura pe șoferii din Capitală

Consiliul general al Capitalei a respins, joi, 28 septembrie, proiectul referitor la achitarea de amenzi de până la 2.500 de lei, pentru neplata parcării în Bucureşti. Vestea i-a luat prin surprindere pe bucureșteni, mai ales că mulți dintre ei se așteptau ca prevederile să nu se modifice în favoarea lor. Locuitorii Capitalei sunt bucuroși că proiectul a fost respins și așteaptă să vadă ce se va întâmpla în continuare.

Proiectul a întrunit 8 voturi „pentru”, 16 abţineri şi 5 împotrivă. Documentul arată că erau vizați şoferii care se sustrag de la plata tarifului de 5 lei/oră şi a notei de constatare în valoare de 200 de lei.

”Nu este un moment bun”

Dacă s-ar fi votat în favoarea proiectului, Poliţia Locală ar fi trebuit să comunice nota de constatare şi obligativitatea achitării în 15 zile. În cazul în care nota de constatare nu era plătită nici în acest termen, agenții de poliție aveau obligația de a emite un proces verbal de contravenţie, iar nota de constatare de 200 de lei s-ar fi  transformat ulterior în amendă de 1.500 – 2.500 de lei.

Constituie contravenţie şi se amendează (…) neachitarea contravalorii penalităţilor stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti, prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 – 5.000 lei pentru persoanele juridice.”, se arată în proiectul care face referire la achitarea de amenzi de până la 2.500 de lei, pentru neplata parcării în Bucureşti.

”E cămătărie”

Consilierul municipal Diana Mardarovici (PNL) a declarat că amenda este mult prea mare, iar termenul de 15 zile prea scurt.

Eu am o reţinere foarte mare legată de această propunere. Mi se pare mult prea mult. Mi se pare că nu este un moment bun şi mi se pare mult prea puţin să dăm oamenilor 15 zile. Suntem cămătari. Adică, în 15 zile, din 200, le luăm 1.500. E cămătărie. (…) Mai ales că şi statul întârzie de foarte multe ori şi, din păcate, nu trebuie să plătească niciodată nimic.”, a afirmat consilierul PNL.

Urmăriți Playsport.ro și pe