Asasinat la comandă. Gigi Becali, martor în cea mai gravă operațiune din lumea interlopă

Bădulescu Silvian / 28.11.2021, 21:16
Asasinat la comandă. Gigi Becali, martor în cea mai gravă operațiune din lumea interlopă

Gigi Becali a încercat să se ferească de asocierea cu numele fraților Cămătaru de-a lungul timpului. Acest lucru ar fi putut să dăuneze carierei sale de politician sau chiar afacerilor. Totuși, el a fost aproape de a fi martorul unui episod mai puțin plăcut.

Aproape să asiste la asasinarea lui Nuțu Cămătaru

Totul a fost pe cale să se întâmple în 2002, la ferma acestuia din cartierul Ferentari. În acea zi, Nuțu a observat cum două persoane suspecte se învârteau în jurul mașinii sale și a decis să ia atitudine. Cei aflați în casă s-au năpustit asupra străinilor și i-au capturat pe aceștia. Erau doi moldoveni trimiși pentru a seta o bombă sub mașina acestuia. Aveau asupra lor un întreg arsenal, dar n-au apucat să ducă la bun final planul. Nu este primul episod dezvăluit de Nuțu Cămătaru și în care e implicat Gigi Becali. 

Nuțu a promis o recompensă de 5000 de euro pentru fiecare, pentru a-i transmite acestuia cine i-a trimis, fiind rostit numele lui Scali.

Mă aflam în casă cu Gigi Becali și cu alți prieteni. Jucam poker, dar am văzut la un moment dat pe ecranele legate de camerele de supraveghere doi indivizi care se învârteau în curte, în jurul mașinii. Am ieșit repede afară, cu prietenii mei și i-am prins.

Erau moldoveni și se pregăteau să pună grenada sub mașina mea. Probabil s-au gândit că nu sunt atent, că o să beau de ziua mea, dar eu nu băusem. Mi-au zis, într-un final, că i-a trimis Scali, după ce le-am promis câte 5000 de euro” ar fi declarat Nuțu Cămătaru la Parchet.

Ce s-a întâmplat cu grenadele

„Arsenalul” acestora cuprindea zece grenade anti-tanc și 12 capse de detonare, destinate pentru Nuțu Cămătaru. Ele au fost puse într-o sacoșă de rafie și abandonate într-o parcare din Gara de Nord, unde au fost găsite a doua zi de un trecător și predate Poliției.

În trecut, Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a negat vehement orice implicare în această poveste, pe un ton agresiv. Martorii și declarațiile date ulterior l-au contrazis pe patronul roș-albaștrilor.

Marian Alexandru, zis și Scali, a lucrat până în 2002 pentru Nuțu Cămătaru. A schimbat tabăra și a devenit aliatul lui Nicu Gheară, fără ca Nuțu să știe acest lucru. După ce s-a aflat numele acestuia, au existat două variante de continuare a poveștii.

Prima, cea oficială, este că Scali a fost chemat la o benzinărie de moldoveni, acesta a venit, dar s-a prins de capcană și a fugit. Cea neoficială susține că Nuțu Cămătaru l-ar fi prins pe Scali la benzinărie, iar pentru acesta au urmat lucruri mai puțin plăcute.