Au batjocorit-o în ultimul hal pe Simona Halep. Momentul pe care marea noastră campioană nu-l va uita niciodată – FOTO

Giosanu Catinca / 07.07.2022, 10:31

Simona Halep este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României. Jucătoarea din Constanța a reușit să cucerească titlurile de la Roland Garros și Wimbledon. Performanțele ei nu au fost apreciate de către cei de la Charlie Hebdo. Francezii au batjocorit-o în ultimul hal pe sportiva de la malul mării.

Ce s-a întâmplat după ce Simona Halep a câștigat Roland Garros

Simona Halep a câștigat Roland Garros 2018, după o revenire fantastică în finala cu Sloane Stephens. Fostul lider mondial a întâmpinat probleme în partida cu americanca în vârstă 29 de ani, însă a jucat mai agresiv în setul decisiv și astfel a învins-o pe rivala sa.

Campioana noastră s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-1 în finala de la Roland Garros. Românii au fost foarte bucuroși când au văzut că Simona Halep a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros. Au existat însă și persoane care au jignit-o pe jucătoarea din Constanța după prestația de la Paris.

Simona Halep, ironizată în revista Charlie Hebdo

Vestea că Simona Halep a învins-o în trei seturi pe Sloane Stephens nu le-a picat deloc bine francezilor. Ei se așteptau ca turneul de Grand Slam să fie câștigat de jucătoarea din America. Și nu pentru că ar fi fost aceasta mai bine cotată în ierarhia mondială, ci pentru că Halep este româncă.

Caricaturistul Felix, de la Charlie Hebdo, a luat-o la mișto pe sportiva din Costanța după ce a cucerit primul trofeu de Grand Slam din carieră.

O româncă a câştigat Roland Garros-ul.”, a scris cunoscutul caricaturist, în dreptul unui desen.

În fotografie apare Simona Halep cu trofeul deasupra capului, iar dedesubt sunt trecute cuvintele pe care jucătoarea de tenis le-ar rosti: „Fiare vechi! Fiare vechi!”.

Au transformat-o într-o babă și au făcut-o româncă

Jurnaliștii de la Charlie Hebdo nu au folosit o imagine oarecare cu Simona Halep. Ei au transformat-o pe faimoasa jucătoare de tenis într-o babă scofâlcită.

De menționat este că Sloane Stephens avea deja în palmares 6 finale câștigate. Cu atât mai mult trebuia apreciată fiica lui Stere halep. Americanca a fost pe tot terenul și a dărâmat recordul la mingi returnate. Însă Halep nu s-a lăsat impresionată. Ea a continuat să lupte până în ultimul minut. Românca a reușit 4 game-uri la rând în setul doi, pe care și l-a adjudecat la 4, cu un break făcut la 5-4, pentru ca apoi să o surclaseze pe Sloane Stephens în setul decisiv.

Meciul dintre Simona Halep și Sloane Stephens a durat două ore şi 3 minute.