Banciu, nou atac scandalos la adresa Simonei Halep. Ce a putut să spună

Catinca Giosanu 31.03.2023, 08:27
Banciu, nou atac scandalos la adresa Simonei Halep. Ce a putut să spună

Radu Banciu a analizat prestația româncei Sorana Cîrstea la turneul WTA de la Miami. Controversatul jurnalist a vorbit și despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce i-a transmis jurnalistul.

Radu Banciu, mesaj dur pentru Simona Halep

Radu Banciu, cunoscutul jurnalist român, a reacționat, după ce Sorana Cîrstea a produs o mare surpriză și s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. Specialistul mass-media a declarat că se bucură pentru parcursul bun al sportivei născute la Târgoviște, acolo unde părinții ei administrau o fabrică de înghețată.

Am văzut rezultatele. Suntem oarecum fanii Soranei. Ea nu era foarte mediatizată, nu prea a ajuns la performanţe extraordinare niciodată. Cred că asta o făcea mai simpatică. Fiind o prezenţă fizică agreabilă, este normal că şi pentru asta te uiţi la televizor. Sorana Cîrstea nu deranjează pe nimeni.

Poate doar atunci, în perioadele alea în care se pierduse puţin. A avut o cumpănă în carieră, cum au avut-o toate fetele. Şi-a revenit, dar rămân la ideea că tenisul feminin este un sport care nu se ridică la nişte cote extraordinare.”, a afirmat Radu Banciu.

La final, Banciu a ținut să sublinieze că trebuie să ținem cont de faptul că în acest moment circuitul WTA este unul mediocru, fără mari valori.

S-a depăşit perioada de vârf a lui când erau nişte valori. Acum trebuie să relativizăm puţin rezultatele. Când joci într-o lume mediocră, trebuie să câştige cineva, dar nu înseamnă că ăla e cel mai bun.

Şi astea din Belarus, Azarenka şi Sabalenka, apar şi dispar. La un moment dat, joacă la fel ca nişte bărbaţi, apoi sunt prea slabe. Nu mi se pare ceva de un nivel extraordinar. Ele au un noroc că trăim într-o lume care mediatizează mult mai mult.”, a punctat jurnalistul.

Ce spune despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Reprezentantul mass-media a dezbătut și problema Simonei Halep. Jucătoarea de la malul mării este în continuare suspendată pentru dopaj. El a subliniat că indiferent cum se va terminat procesul fiicei lui Stere Halep, suspiciunea de dopaj va rămâne pentru restul carierei.

”Mie nu mi se pare normal ca un tribunal să judece lucrul ăsta. Aici nu este ca în societatea civilă, când te aperi că ai comis un delict. Nu este acelaşi lucru. Această problemă nu poate fi judecată decât de instanţele sportive. Ea, dacă a fost suspendată, a avut un test pozitiv, a avut o contraexpertiză pozitivă, nu există alte posibilităţi de evaluare.

Ăia de la tribunal ce fac? Se uită la nişte probe pe care încerci să le prezinţi în favoarea ta, da? Nu mi se pare o posibilitate ca un tribunal să poată să te judece. Indiferent ce rezultat va ieşi acolo, nu este relevant. Suspiciunea va rămâne.

Trebuie să fii naiv să crezi că există un sport unde nu există dopaj. Sportivii trebuie luaţi cu precauţie, pentru a ajunge la sumele alea şi la performanţe sunt dispuşi să facă orice. Nu trebuie să ne entuziasmăm de performanţa unui sportiv.”, a mai spus Radu Banciu, conform fanatik.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe