Bătaia de la prima reprezentativă nu a rămas fără urmări. Contraatac dur din partea agresorului: „El a fost de vină”

Olteanu Ștefan 26.09.2022, 13:47
Bătaia de la prima reprezentativă nu a rămas fără urmări. Contraatac dur din partea agresorului: „El a fost de vină”

Bogdan Stelea (54 de ani) a rememorat bătaia pe care a avut-o în trecut la prima reprezentativă cu colegul Ionel Ganea (49), iar acesta din urmă, din postura agresorului, a ținut să vină cu o precizare importantă.

Ionel Ganea și-a spus propria variantă cu privire la bătaia de la prima reprezentativă. Cum „l-a amendat” pe Bogdan Stelea

În cadrul unui podcast acordat recent, Bogdan Stelea, fost mare goalkeeper al echipei naționale și membru component al „Generației de Aur”, a povestit bătaia pe care a avut-o cu Ionel Ganea la începutul anilor 2000, când în funcția de selecționer la prima reprezentativă se afla Ladislau Boloni.

Cel poreclit „Arnold” a povestit cu lux de amănunte incidentul și nu s-a ferit să recunoască faptul că a ieșit cam șifonat din lupta cu Ganea, asta deși el a fost cel care a lovit primul.

„Eram la antrenament, aveam niște exerciţii 1 contra 1, 2 contra 2, 3 contra 3. Ganea i-a tot căpăcit pe ăştia mai tineri, inclusiv pe Mutu, mi se pare că lui Mutu i-a rupt un lanţ de la gât. La o fază, a scăpat singur cu mine şi eu am ieşit tare la el şi l-am lovit. Fiind ţeapăn, că el era şi este un „animal”, nu a simţit mare lucru.

Şi de acolo ne-am luat cu gura… Eu m-am dus să dau în el şi ne-am dat. El mi-a dat mai bine mie, eu aveam şi mănuşi în mână, nici nu l-am prins ca lumea când am dat, că primul care a dat am fost eu. Când mi-a dat, mi-a dat destul de bine”, a transmis Bogdan Stelea, potrivit Orange Sport.

Cum sună varianta lui Ganea

Ionel Ganea nu a fost tocmai încântat de aceste dezvăluiri făcute de fostul său coechipier, însă fiind pus în situația dată s-a văzut nevoit să adauge câteva completări. Se pare că între ei pornise un conflict înainte de faza menționată de Stelea. De asemenea, Ganea neagă faptul că i-ar fi „căpăcit” pe Mutu și pe cei tineri:

„Bogdan Stelea a fost de vină și lucrurile au stat altfel. Înainte de incident a mai fost… A venit și mi-a sărit cu piciorul în piept fără să aibă treabă cu mingea și nu am zis nimic. A doua oară, la fel, a venit intenționat și s-a aruncat pe genunchiul meu. Și de acolo au degenerat lucrurile cum a zis el.

A dat primul, a dat pe lângă și i-a venit înapoi amenda, nota de plată. Întrebați-l pe el de ce a avut această intrare. Eu nu am căpăcit pe nimeni, cum a zis el. Și nici lui Mutu nu i-am rupt vreun lanț de aur. Ei erau tineri și eu eram un pic mai în vârstă ca ei. Eu aveam vreo 26, iar Mutu și restul vreo 21”, a completat Ionel Ganea, la PRO Arena.

În încheiere, cel poreclit „Ganezu” a ținut să precizeze că între el și Stelea lucrurile s-au rezolvat atunci și în prezent nu sunt tensiuni:

„Sincer, relațiile noastre nu au rămas tensionate. Dar dacă povestea, trebuia să povestească atunci, nu acum.”, a încheiat Ganea.

Ionel Ganea a fost unul dintre cei mai eficienți atacanți ai echipei naționale

Ionel Ganea și Bogdan Stelea au continuat să se intersecteze la echipa națională și după incidentul menționat, cei doi fiind coechipieri în intervalul 2009 – 2005.

În tricoul primei reprezentative, Ganea a marcat 19 goluri în 45 de apariții, fiind unul dintre cei mai eficienți atacanți ai echipei naționale.

Despre lupta pe care Ionel Ganea a avut-o cu Bogdan Stelea a vorbit în vara acestui an și Florin Prunea. Însă, varianta acestuia din urmă a fost cu totul diferită:

„Eram în cantonament, la finalizare cu Stelică. Ganea nu se uita, din 2 metri dădea gol, ți-o dădea prin ochi. I-a dat o odată, de două ori, iar Stelică i-a zis: „Dă, bă, mai ușor!”

„Ce vrei, mă, ce să dau mai ușor?”, a răspuns Ganea. A pornit Stelică spre el, dar Găniță nu a mai așteptat: BANG, direct! Loți întreba: „Ce e acolo, ce s-a întâmplat?”.

„Șucăr Ganezu cu Stelică”, am răspuns. „Și care e pe jos, care a dat mai tare?”.

Stelică și-a revenit după două minute, dădeau ăștia cu apă pe el. Ganezu a fugit direct în cameră, Stelică după el: „Unde e?, că-l omor!”. Găniță i-a zis din cameră: „Fratele meu, nu am vrut! Am dat de frică, iartă-mă!”. El nu făcea diferența între antrenamente și joc, era pe drumul lui”, a spus Prunea, la PRO Arena.

„Monstrul” Gică Hagi. Partea nevăzută a patronului Hagi, devoalată de Bogdan Stelea. Ce s-a întâmplat în vestiar după un meci pierdut contra lui CFR Cluj.