PlaySport a obținut scrisoarea trimisă de UEFA către Federația de la Budapesta! Oficialii UEFA, șocați de anunțul maghiarilor. EXCLUSIV

Emanuel Roșu 22.03.2023, 13:53

PlaySport a obținut scrisoarea trimisă de federația europeană către Budapesta, în care secretarul general UEFA își arată stupefacția față de anunțul făcut marți seară de partea maghiară.

Federația din țara vecină asigurase că a primit acordul UEFA pentru ca, la meciurile internaționale, fanii să poată afișa steaguri și bannere cu harta Ungariei Mari.

În corespondența oficială pe care PlaySport a putut să o consulte, UEFA menționează categoric faptul că nu și-a dat în niciun moment acceptul pentru afișarea steagului Ungariei Mari și amenință cu sancțiuni.

Scrisoarea UEFA este semnată de Theodore Theodoridis, secretarul general al instituției, și îi este adresată lui Marton Vagi, deținătorul aceluiași post în Federația de la Budapesta.

Scrisoarea primită de Federația Maghiară de la UEFA
Scrisoarea primită de Federația Maghiară de la UEFA

Textul integral al scrisorii trimise de UEFA către Federația din Ungaria

„Dragă domnule Vagi,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică” și „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”

Ungaria și-a înfuriat toți vecinii

Nu doar federația română a reacționat, cerând clarificări în urma comunicatului publicat la Budapesta. În aceeași situație au fost Ucraina, Serbia sau Slovacia, cu toate împărțite teritorial pe harta Ungariei Mari. UEFA nu a făcut încă niciun anunț oficial în legătură cu informațiile venite din partea maghiarilor.

Harta Ungariei Mari
Harta Ungariei Mari
Urmăriți Playsport.ro și pe