UEFA distruge anunțul federației maghiare: interzis pentru Ungaria Mare la meciuri

Radu Bordei 22.03.2023, 09:57
UEFA distruge anunțul federației maghiare: interzis pentru Ungaria Mare la meciuri

Federația Română de fotbal a revenit cu precizări în cazul deciziei UEFA de a permite Budapestei să afișeze steagul Ungariei mari la meciurile naționalei. Forul lui Răzvan Burleanu a „demontat” anunțul federației maghiare.

FRF a aflat adevărul. UEFA NU permite federației maghiare să afișeze însemnele Ungariei Mari

FRF a primit o poziție oficială de la UEFA, care a clarificat situația. Conform șefilor de la Casa Fotbalului, forul de la Nyon nu a permis federației maghiare să afișeze simbolul Ungariei Mari la meciurile selecționatei vecinilor.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene, se arată pe FRF.ro

Sepsi, măsură care îi va încânta pe români

Conducerea grupării din Sfântu Gheorghe se delimitează de Federaţia de Fotbal din Ungaria. După ce maghiarii au primit acceptul de a folosi la meciurile naţionalei steagul Ungariei Mari, şefii lui Sepsi promit să nu le permită fanilor covăsneni să intre pa stadion cu astfel de simboluri. Vicepreşedintele formaţiei din judeţul Covasna spune că Sepsi nu vrea să încurce politicul cu fotbalul. Acesta susţine, de asemenea, că la Sfântu Gheorghe suporterii echipelor adverse vor fi trataţi cu respect.

În ceea ce-i priveşte pe suporterii noştri, n-o să existe acest simbol pe stadionul nostru. Vom avea grijă de acest aspect. Nu vrem divergenţe, vrem prietenii. Pe noi, la Sepsi, nu ne interesează, e treaba unei alte țări. Noi jucăm fotbal în România, în campionatul românesc. Niciodată n-am vrut și n-o să vrem să amestecăm politicul. Am înființat acest club pentru a juca fotbal

Cu suporterii nu ai ce să faci, cu ultrașii. Au fost, sunt și vor fi naționaliști peste tot în lumea asta. Noi trebuie să-i ținem în frâu pe-ai noștri. Antipatie există, știți foarte bine. Nu știm de ce, dar mai mult decât atât nu văd să fie. Noi așteptăm toate echipele care vin la noi cu brațele deschise”, a punctat vicepreşedintele lui Sepsi.

Urmăriți Playsport.ro și pe