Cabral, bătut de un „urs” de 2,20 metri și 140 de kg: „I-am spart nasul și i-am umflat un ochi”! Detalii neștiute despre lupta vedetei PRO TV

Alex Matei 21.09.2023, 09:36
Cabral, bătut de un „urs” de 2,20 metri și 140 de kg: „I-am spart nasul și i-am umflat un ochi”! Detalii neștiute despre lupta vedetei PRO TV

Ajuns la aproape 46 de ani, vârstă pe care o va împlini la începutul lunii octombrie, Cabral este, fără doar și poate, una dintre cele mai cunoscute vedete din România.

Născut în București, din mamă din Buzău și tată din Congo, Cabral nu este doar prezentator de televiziune la PRO TV, ci are și o poveste inedită de viață: în tinerețe a fost vicecampion european la kickboxing! Mai mult decât atât, el a practicat Tae Bo, fiind considerat unul dintre primii promoteri ai acestui gen de dans sportiv în țara noastră.

Puțini sunt însă cei care știu cum a ajuns Cabral să practice aceste două sporturi. Invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Cabral Ibacka i-a povestit jurnalistului Ioanițoaia cum a făcut primii pași în kickbox: Mircea, actualul soț al mamei lui, a fost antrenor de arte marțiale și s-a axat în primul rând pe antrenamentele de kickbox și thaibox.

Vedeta PRO TV a dezvăluit cum s-a apucat de lupte

„Am început la șase ani, în ’83. Atunci n-aveai voie să faci arte marțiale și toate sălile erau mascate sub judo, gimnastică ritmică, etc. Așa că ne antrenam acasă, într-un apartament de două camere din Berceni. Veneau mulți la antrenament la tata, ne antrenam ca ăia mari. Au devenit campioni mondiali și europeni!

Eram săraci lipiți… Aveam două mănuși rupte în toată sala, un sac de box obosit și un manechin de lemn făcut dintr-un trunchi, plus un spalier”, își începe Cabral povestea.

Apoi, vedeta PRO TV își amintește că primul meci de kickbox l-a avut la vârsta de 7-8 ani, însă cel care i-a rămas adânc întipărit în minte este meciul în care a devenit vicecampion european.

„Am luptat cu un «urs»! Avea 2,20 metri și 140 de kg. Eu eram la 93 de kg și 1,90. Am urcat cu ursul în ring și cinci reprize… Așa bătaie nu mi-am luat niciodată în viață!

Competiție în Germania. Eram junior, dar campionatul era pentru seniori. Aveam 17 ani și jumătate. Am luptat doar cu nemți, publicul a fost al lor. Primul meci a fost cu unul de 20 de ani, l-am rezolvat din eschive și am punctat. Al doilea meci fără istorie, iar al treilea, finala, cu ursul ăsta”, a spus Cabral despre luptele avute în Germania.

Cum a luat bătaie Cabral în finală

Apoi, fostul luptător de kickbox a vorbit și cum a decurs finala, afirmând că a reușit să termine meciul în picioare!

„Am început direct cu lovitură din picior în săritură. Tehnică frumoasă, eficacitate nu. I-am dat-o direct în cap! Când m-am întors să văd ce i-am făcut, el a făcut «Hmmm»! Mama… ce fac eu cu ăsta? El n-ajungea cu piciorul la cap, ajungea la umăr, dar mă arunca doi metri jumate.

N-am abandonat și-am terminat meciul în picioare. Ăsta în meciurile avute înainte de finală a aruncat cu oamenii de colo-colo. Doamne ferește! Când s-a suit Nicu Așchie și-a văzut publicul că nu abandonez și nu pierd, în loc să țină cu neamțul lor, au început să țină cu jumulitul. I-am spart și eu nasul și i-am umflat un ochi. N-am plecat chiar rupt! Vârful carierei e o bătaie”, a spus amuzat Cabral Ibacka.

Urmăriți Playsport.ro și pe