Calvar pentru Dorinel Munteanu în Turcia. Cutremurul i-a provocat cele mai crunte 45 de secunde

Radu Bordei 06.02.2023, 13:01
Calvar pentru Dorinel Munteanu în Turcia. Cutremurul i-a provocat cele mai crunte 45 de secunde

Dorinel Munteanu și Oțelul Galați au trecut prin mari emoții, după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit sudul Turciei. Gălățenii se află în cantonament în Antalya și au trecut și ei prin momente de panică.

Dorinel Munteanu explică cum s-a simțit cutremurul în Turcia

Peste 500 de oameni au murit în Turcia şi Siria luni, într-un cutremur de magnitudinea 7,8 care a avut loc în sudul Turciei. Cel puţin 284 de persoane au murit, iar alte 2.300 au fost rănite. Cel puţin 284 de persoane au murit, iar alte 2.300 au fost rănite, au raportat autoritățile de la Istanbul. Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în Turcia.

Cutremurul a fost resimțit și în Antalya, acolo unde se află în cantonament și divizionara secundă, Oțelul Galați. Din fericire, nu au fost urmări grave.

Am simțit cutremurul bine, a durat vreo 45 de secunde. Din fericire lumea nu a intrat în panică la hotel. Toată lumea a fost în camere, nu am simţit nicio panică. Au început să tremure toate lustrele, toate paharele de pe masă. Sper să nu se mai repete. Chiar am simţit şi replica după vreo 10 minute. Dar mult mai slabă şi mult mai scurtă decât a fost cutremurul. Din fericire toată lumea e bine şi ne continuăm activitatea în continuare, a explicat antrenorul.

Dorinel nu are milă de jucătorii lui, aceștia nu vor scăpa de antrenamente.

Avem un joc amical, penultimul. Sper să trecem cu bine şi să ne întoarcem acasă sănătoşi, a declarat Dorinel Munteanu pentru Antena Sport

Clubul îi liniștește pe suporteri

Oțelul a ținut să asigure pe toată lumea că nu sunt motive de îngrijorare așa că a emis un comunicat.

SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia. Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit și va continua confom programului stabilit, cu meciul amical de astăzi, în compania formației FK Olympic Tashkent, din prima ligă din Uzbekistan, partida ce va avea loc cu începere de la ora locală 16:00 (15:00 ROU), au transmis oficialii echipei pe contul de Facebook.

Peste 1.700 de clădiri au fost avariate în zece oraşe turceşti. Cel puţin 18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după cutremurul din Turcia, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

USGS precizează că a înregistrat şapte replici de magnitudinea peste 5. Cea mai puternică replică a fost înregistrată la doar 11 minute după cutremur şi a avut magnitidinea de 6,7, precizează USGS. Experţi avertizează că replici puternice urmează să continue să aibă loc în orele şi zilele următoare.

Urmăriți Playsport.ro și pe