Cât vor dura restricțiile în sport? Anunț de ultim moment făcut la vârf

Ștefănescu Dragoș / 27.09.2021, 18:43
Cât vor dura restricțiile în sport? Anunț de ultim moment făcut la vârf

Pandemia de COVID-19 a influențat în mod radical toate activitățile din ultimul an la nivel mondial. Competițiile sportive au fost și ele marcate de situația sanitară din lume. Un anunț de ultimă oră făcut de șeful Pfizer, dezvăluie cât vor dura restricțiile.

Anunț de ultim moment făcut de șeful Pfizer

După o perioadă în care lucrurile păreau să revină la normal, situația pandemică la nivel mondial nu arată deloc bine. Omenirea se află deja în valul 4 al pandemiei de COVID-19. Întrebarea care se află pe buzele tuturor este cea legată de revenirea la o viață normală.

Directorul general şi preşedintele Pfizer, Albert Bourla, a dat câteva declarații în care a anticipat evoluția situației sanitare mondiale. Bourla crede că lumea va putea reveni la normal peste un an. Acesta a adăugat că este foarte probabil ca vaccinarea să trebuiască făcută anual.

Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală.

Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări, dar asta, din nou, rămâne de văzut.

Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a spus Bourla.

Cât vor dura restricțiile în sport?

Conform ultimelor declarațiile ale directorului general de la Pfizer, Albert Bourla, competițiile sportive vor avea de suferit anumite restricții pentru încă un an în mod cert.

Bucureștiul a intrat deja sub incidența codului roșu. Rata de infectare în capitală a depășit 3,77 la mie. Subprefectul Antonela Ghițu a anunțat că de vineri spre sâmbătă noapte, noile restricții vor intra în vigoare în București.

Conform noilor restricții,orele de educație fizică sunt permise doar în spații deschise fără obligativitatea purtării măștii. În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se vor desfășura cu participarea sepctatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu obligativitatea asigurării spațiului de cel puțin un metru între persoane. Purtarea măștii este obligatorie. Participarea este permisă doar persoanelor cu certificat COVID.

Județele Timiș, Satu Mare și Ilfov au intrat și ele în scenariul roșu, alături de București.

Astfel, stadioanele vor fi deschise doar la 30% din capacitate, în loc de 75%, cum e în prezent. Restricțiile vor afecta cele 3 echipe care-și dispută meciurile de pe teren propriu în București, FCSB, Rapid și Dinamo. Primele partide la care s-au aplicat aceste noi restricții în București au fost Rapid – FC Voluntari (Arena Națională, 24 septembrie) și FCSB – Clinceni (Arena Națională, 25 septembrie).