Ce avere spun americanii că ar fi strâns Nadia Comăneci de când a emigrat în Statele Unite

Gheorghiu Dan / 23.09.2021, 07:06
Ce avere spun americanii că ar fi strâns Nadia Comăneci de când a emigrat în Statele Unite

Nadia Comăneci este una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile și o adevărată legendă a sportului mondial. Nota 10 obținută în 1976 la Montreal a adus-o în atenția întregii lumi, iar după finalul carierei sportiva a profitat și a ajuns la o avere considerabilă.

Averea Nadiei Comăneci în Statele Unite

Nadia Comăneci a fost regina gimnasticii mondiale între 1976 și 1980. A câștigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976 și din 1980, bifând șase note de 10 în competiții, ceea ce a transformat-o într-o eroină a întregii planete și într-un simbol al grației și al tenacității, în același timp. România comunistă nu a răsplătit-o pe măsura performanțelor sau a talentului său, de aceea în 1989 a reușit să fugă din țară și să ceară azil politic în Statele Unite.

Imaginea supersportivei care a impresionat la două Olimpiade încă era vie peste ocean, așa că Nadia a reușit să strângă o avere considerabilă și să se bucure de un trai tihnit în Statele Unite. Conform americanilor de la playersbio.com, Nadia Comăneci are o avere estimată la 10 milioane de dolari.

O imagine impecabilă pentru o sportivă impecabilă

Imediat după ce a ajuns în Statele Unite, Nadia Comăneci a fost asaltată cu oferte. Marile companii o voiau ca imagine, iar banii au început să se adune cu repeziciune. În 1991, s-a mutat în Oklahoma, acolo unde Bart Conner, un fost gimnast american, și el medaliat cu aur, își deschisese o școală de gimnastică. Cei doi au fost inițial doar parteneri de afaceri, pentru ca, după patru ani, să devină și un cuplu.

Nadia și-a investit o parte din bani și în România și a avut profit și de aici. În afara școlii de gimnastică și a reclamelor pe care le face și astăzi, la 59 de ani, „zeița” de la Montreal este și un apreciat comentator de gimnastică, iar marile posturi din Statele Unite îi oferă contracte importante atunci când transmit competiții importante.

Ajunsă în SUA la 27 de ani, Nadia Comăneci a învățat repede că imaginea înseamnă enorm și a reușit să și-o păstreze imaculată de atunci. Aparițiile sale au fost dozate cu grijă, astfel că a reușit să obțină bani din contracte de exclusivitate cu presa atât la nunta cu Bart Conner, cât și atunci când a oferit publicului primele imagini cu fiul său, Dylan.

Nadia câștigă bani și pentru alții

Dincolo de propriile afaceri, Nadia Comăneci, desemnată în anul 2001 printre cei mai mari sportivi ai secolului 20, își folosește imaginea și în scopuri caritabile. Fosta mare gimnastă a fost și este implicată într-o mulțime de proiecte atât în Statele Unite, cât și în România. În București, a strâns bani pentru construcția unei clinici pentru copiii fără posibilități materiale, care funcționează tot cu fonduri adunate de ea.