Ce rezultate i se anulează Simonei Halep după suspendarea pentru dopaj

Ioan Valentin Oprea 19.09.2023, 10:41
Ce rezultate i se anulează Simonei Halep după suspendarea pentru dopaj

ITIA a cerut o pedeapsă exemplară în cazul de dopaj al fostului număr unu WTA, Simona Halep.

Şefii tenisului mondial au vrut ca românca să stea şase ani pe tuşă, iar toate rezultatele înregistrate de aceasta în perioada martie – septembrie 2022 să fie anulate.

După ce a analizat speţa în cauză, tribunalul independent Sport Resolutions de la Londra a hotărât ca tenismena originară din Constanţa să fie suspendată doar pentru o perioadă de patru ani de zile.

Un singur meci îi va dispărea din palmares

În ceea ce priveşte rezultatele, instanţa din Marea Britanie a concluzionat că nu este cazul să fie puse în discuţie meciurile din perioada martie – august 2022. Tribunalul Sport Resolutions a decis că vor fi anulate doar acele rezultate înregistrate de româncă începând cu data de 29 august, zi în care a fost depistată pozitiv.

Astfel, un singur joc al româncei va dispărea din palmaresul acesteia. Este vorba chiar despre înfrângerea surprinzătoare suferită în turul inaugural de la Flushing Meadows, în faţa mult mai puţin cunoscutei ucrainience Daria Snigur.

În plus, conform hotărârii instanţei britanice, jucătoarea în vârstă de 31 de ani va fi obligată să înapoieze şi banii primiţi la ediţia din 2022 a Grand-Slam-ului de la US Open, 80.000 de euro.

Decizia nu este una definitivă. Halep are drept de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar constănţeanca a confirmat deja public că îşi pregăteşte apărarea pentru a-şi căuta dreptatea în Elveţia.

Tecău, săgeţi către staff-ul lui Mouratoglou

La aproape o săptămână de la verdictul anunţat de tribunalul Sport Resolutions în cazul Simona Halep, reacţiile din lumea tenisului continuă să vină.

Horia Tecău, căpitanul-nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, a precizat că suspendarea dictată în acest dosar este una mult prea dură şi a ţinut să-şi exprime convingerea că Halep nu a folosit în mod conştient substanţe interzise pentru a-şi îmbunătăţi performanţele de pe teren.

Fostul tenismen a transmis, indirect, un mesaj către staff-ul lui Patrick Mouratoglou şi a subiliniat că este timpul ca vinovaţii să îşi assume responsabilitatea.

Mi-ar plăcea ca, indiferent ce s-a întâmplat pe lângă ea, cineva să-și asume responsabilitatea pentru această situație. Nu vreau să fac scenarii acum. Nu am nicio claritate totală asupra situației”, s-a rezumat să comenteze Tecău.

Urmăriți Playsport.ro și pe