Cea mai grea zi din viață pentru Simona Halep. Mesaj sfâșietor după vestea tragică primită de campioana noastră

Moldoveanu Camelia / 19.05.2022, 09:38
Cea mai grea zi din viață pentru Simona Halep. Mesaj sfâșietor după vestea tragică primită de campioana noastră

Simona Halep a demonstrat mereu că este o luptătoare și că niciun obstacol nu este de netrecut. Campioana României a petrecut cea mai grea zi din viața ei pe teren. Un mesaj sfâșietor s-a regăsit pe tricoul ei.

Eveniment tragic și greu de uitat. Simona Halep a intrat pe teren cu un mesaj sfâșietor

Campioana României a jucat tenis toată viața, iar în copilărie partenerul ei de antrenamente era Nicia Arghir. Cel din urmă a fost vărul primal al Simonei Halep și împreună erau antrenați de către Nicușor Ene.

A fost la mine în jur de 9-10 ani până la 15 ani. Ce să zic, un băiat de excepție! Nu era foarte harnic, era foarte îndemânatic, compensa fizicul că era puțin grăsuț!”, a declarat Nicușor Ene, fostul antrenor al Simonei Halep după evenimentul tragic.

În 2015 familia jucătoarei de tenis a suferit enorm. Nicia Arghir s-a sinucis în propria casă, fiind descoperit în hol de către bunica sa care îl chema la masă. Bărbatul era un împătimit al jocurilor de noroc, iar datoriile l-au împins către acest gest.

Simona Halep se afla în America în ziua în care a primit vestea și se pregătea pentru Indian Wells. Aceasta nu a vrut să renunțe la turneu, decizie care ar fi costat-o locul 3 WTA. Campioana României a intrat pe teren, la antrenamente, cu un mesaj emoționant pe piept: „Visează, suferă, reușește!”.

Ea e singura care decide, ea știe mai bine!”, a declarat Ilie Năstase la acea vreme.

„O fire emotivă”

În ciuda tăriei de caracter pe care a demonstrat-o atunci când și-a pierdut vărul, dar și în multe alte momente dificile, campioana României este o persoană extrem de emotivă.

Dezvăluirea a fost făcută de fostul diriginte al Simonei Halep, Cătălin Spătaru. Profesor de psihologie, Spătaru spune că Halep a lucrat mereu la stăpânirea emoțiilor ei, acesta fiind punctul ei slab.

Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la școală deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă. Școală și sport serios, sau invers? S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă: ‘Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume’

Simona era o fată excesiv de respectuoasă, o elevă foarte serioasă, mereu zâmbitoare și foarte luminoasă.

Ea era o fire emotivă, este încă, dar reușește să-și domine emoțiile foarte bine. Când ai o anumită natură emotivă, trebuie să lucrezi mereu cu ea. Discutam foarte des pe marginea acestor probleme. Am încurajat-o să facă exerciții prin care să-și educe trăirile. Și eu cred că acum reușește din plin. Acest lucru nu se poate realiza peste noapte”, a spus Cătălin Spătaru, pentru Ziarul Ring.