Ceaușescu a dat BAC-ul la 47 de ani, după ce a devenit șeful statului. Ce note a luat

Alex Matei 01.04.2023, 23:36

Arhivele Naționale au făcut publice diploma de bacalaureat și notele obținute de dictatorul Nicolae Ceaușescu la examenul care încheie ciclul liceal.

Ceaușescu a dat BAC-ul la 47 de ani, la câteva luni distanță de momentul în care a devenit secretarul general al Partidului Comunist. Documentele publicate de Arhivele Naționale au fost integrate în colecția Nicolae Ceaușescu și vor putea fi consultate în sala de Studiu a instituției.

Ceaușescu a luat nota 10 la Română, unde a caracterizat poezia lui Mihai Eminescu și a comentat valoarea operei poetice a lui Vasile Alexsandri. Tot două subiecte a avut și la Mate, unde a luat tot 10.

Ceaușescu a obținut calificative maxime și la Școala Superioară de Partid „Ștefan Gheorghiu”, unde a studiat materii ca Istoria Economiei Naționale, Istoria Doctrinelor Economice sau Finanțe și Credit.

Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, au fost executați în ziua de Crăciun a anului 1989, la câteva zile după începutul Revoluției care a curmat mii de vieți în București și Timișoara.

Ceaușescu, un mare stelist

Nicolae Ceaușescu era un susținător declarat al Stelei. Dictatorul a ținut o recepție la sediul Comitetului Central al PCR după finala de la Sevilla. Le-a oferit jucătorilor un pahar de șampanie și le-a transmis să nu-i mai dea emoții pe viitor la penalty-uri, cum s-a întâmplat cu Barcelona.

Urmăriți Playsport.ro și pe