Cine l-a așteptat la aeroport pe David Popovici la întoarcerea în țară. Fotografia care va pune pe jar sportul românesc

Giosanu Catinca / 19.08.2022, 12:57
Cine l-a așteptat la aeroport pe David Popovici la întoarcerea în țară. Fotografia care va pune pe jar sportul românesc

Înotătorul român David Popovici a obținut titlul de campion și la Europenele de la Roma. Sportivul legitimat la Dinamo a fost medaliat cu aur la proba de 100 m liber și la 200 m liber. Performanțele sale au făcut înconjurul lumii. Cine l-a așteptat pe sportivul în vârstă de 17 ani la aeroport.

David Popovici s-a întors în țară

David Popovici s-a întors în România după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul European de natație de la Roma.

Elevul lui Adrian Rădulescu a avut parte de o surpriză uriașă la revenirea în țară. Tânărul a fost întâmpinat la aeroport de Eduard Novak. Ministrul Sportului a ținut să se fotografieze alături de David Popovici.

Eduard Novak, alături de David Popovici
Eduard Novak, alături de David Popovici

Cine l-a așteptat pe înotătorul român la aeroport

David Popovici, dublu campion european la nataţie, la seniori, nu se aștepta să aibă parte de o așa primire. Ceilalți sportivi români care au cucerit medalii la Campionatele Europene de canotaj nu au fost așteptați la aeroport de niciun oficial al Ministerului Sportului.

Simona Radiș este una dintre cele mai cunoscute și apreciate canotoare ale momentului. Faimoasa sportivă este la curent cu ce se întâmplă în lumea sportului și i-a taxat pe oficiali pentru gafa făcută.

Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi.”, a reacționat canotoarea română.

Declarația ministrului Novak

Ministrul Novak a avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivului pregătit de Adrian Rădulescu. El l-a așteptat pe David Popovici la aeroport împreună cu Camelia Potec.

A revenit în țară dublul nostru campion european și recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluțiilor de excepție de la Europenele de la Roma.

L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”. Este bazinul lui preferat și cred că atât el, cât și cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condițiile de antrenament și pregătire.”, a scris ministrul Novak pe contul oficial de socializare.