Construcție fantastică de 47 de milioane de euro lângă stadionul lui Sepsi. Statul român ridică o arenă superbă la Sf. Gheorghe. Cum va arăta

Ioan Valentin Oprea 03.06.2023, 12:37

La doar doi ani distanţă după ce a fost inaugurat stadionul din Sfântu Gheorghe, o altă arenă modernă este gata să răsără în oraşul din Covasna. Potrivit Primăriei din Sfântu Gheorghe, un patinoar de standarde europene va fi construit în curând, la mică distanţă de stadionul pe care evoluează Sepsi, câştigătoarea Cupei României.

Spre deosebire de arena de fotbal, care a fost finanţată, în special, din bani proveniţi de la Guvernul maghiar, patinoarul va fi ridicat din fonduri de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Costurile totale ale lucrărilor sunt estimate la aproape 47 de milioane de euro. Doar mai puţin de un milion de euro vor reprezenta banii alocaţi de Primărie, iar restul vor veni de la CNI.

A fost lansată deja licitaţia

Primăra din Sfântu Gheorghe a anunţat că licitaţia pentru desemnarea constructorului a fost lansată la 26 mai. Ministerul Dezvoltării a specificat că vor fi prevăzute opt luni pentru proiectarea lucrării, iar alţi doi ani vor fi alocaţi executării proiectului.

Patinoarul din Sfântu Gheorghe va avea o capacitate ce depăşeşte puţin 2000 de locuri (2180). Suprafaţa totală pe care se va întinde construcţia va fi de 12.000 de metri pătraţi, iar baza sportivă va fi prevăzută să aibă două niveluri. Pe lângă patinoar, în complex se va afla şi o clinică medicală, unde se vor putea recupera sportivii.

Noul patinoar va oferi facilități de patinaj, sport și recreere pentru locuitori. Va fi, de asemenea, potrivit pentru turnee internaționale și evenimente comunitare. De asemenea, va găzdui și un centru medical pentru locuitorii orașului, dar și pentru ca sportivii să se antreneze sau să se recupereze după accidentări”, a comunicat Primăria din Sfântu Gheorghe.

Sfântu Gheorghe dispune, în prezent şi de o Sală Polivalentă modernă. Construcţia a fost finalizată încă de acum cinci ani, din 2017.

Urmăriți Playsport.ro și pe