Controversatul Novak Djokovic a părăsit terenul din Australia după ce a citit un mesaj! Ce se întâmplă cu sârbul

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.01.2022, 20:57
Controversatul Novak Djokovic a părăsit terenul din Australia după ce a citit un mesaj!  Ce se întâmplă cu sârbul

Situația lui Novak Djokovic este în acest moment departe de a fi rezolvată. Sârbului i s-a dat câștig de cauză de către Tribunalul din Melbourne, astfel că are dreptul de a se antrena înainte de startul turneului de la Australian Open.

Cu toate acestea, numărul unu mondial nu știe încă dacă va avea drept de joc la primul Grand Slam al anului. În acest moment soarta sa este în mâinile Ministrului Imigrării din Australia, Alex Hawke.

Novak Djokovic a alimentat și mai mult tensiunea din jurul său cu gestul făcut la ultimul antrenament

Acesta are dreptul de a revoca sau nu viza în baza căreia Djokovic a intrat în Australia în condițiile în care el nu este vaccinat anti-Covid-19. O decizie în acest sens era așteptată astăzi, 13 ianuarie, însă ea nu a venit în cele din urmă.

Cu toate acestea, jurnaliștii din Australia sunt destul de siguri că Djokovic va fi deportat în cele din urmă și nu va participa la Australian Open. Ei se bazează pe faptul că o eventuală decizie pro-tenismenul sârb ar crea un precedent periculos în ceea ce privește lupta cu pandemia în țara de la Antipozi.

Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri, 12 ianuarie) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Sursele noastre susțin că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu ‘eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid-19”, au informat cei de la heraldsun.com.au.

Liderul ATP a părăsit brusc antrenamentul după ce i s-a arătat ceva pe un telefon mobil

Iar informațiile jurnaliștilor australieni par a fi confirmate de ceea ce s-a întâmplat la ultimul antrenament efectuat de Novak Djokovic la Melbourne. Conform tennisworldusa.org, tenismenul de 34 de ani a părăsit terenul mult mai devreme decât era planificat inițial.

Deși acesta fusese rezervat pentru două ore, Djokovic și-a strâns lucrurile și a plecat după numai 30 de minute. Asta după ce Marco Panichi, preparatorul său fizic, i-a arătat ceva pe telefon. Acest eveniment nu face decât să nască și mai multe suspiciuni în acest caz până în momentul în care se va comunica decizia finală.

L-a „răstignit” pe Novak Djokovic pentru că nu s-a vaccinat. Stefanos Tsitsipas a izbucnit la adresa sârbului