Coșmarul prin care a trecut Mircea Lucescu în timpul cutremurului din Turcia. ”Mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77″

Dragos Stefanescu 06.02.2023, 21:55
Coșmarul prin care a trecut Mircea Lucescu în timpul cutremurului din Turcia. ”Mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77″

Luni dimineață, Turcia și Siria au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter. Mircea Lucescu se află în Turcia, alături de Dinamo Kiev, și a resimțit din plin seismul. Tehnicianul român a retrăit momentele de coșmar de la cutremurul care a devastat țara noastră în 1977.

Mircea Lucescu a retrăit în Turcia coșmarul cutremurului din 1977

Luni dimineață, 6 februarie, Turcia și Siria au fost lovite de un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter. Mai mult, la orele prânzului, încă un seism extrem de puternic, de 7,5 grade pe scara Richter, a lovit cele două țări. Peste 2000 de oameni și-au pierdut viața în urma acestor calamități.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se află în această perioadă în cantonament în Antalya. Tehnicianul român a resimțit din plin primul seism, dar din fericire nu a avut de suferit. Trezit din somn de mișcările produse de cutremur, Lucescu a rememorat momentele de groază trăite în București în anul 1977. Atunci țara noastră a fost lovită de un seism extrem de violent, care a produs multe victime și pagube materiale însemnate.

Am simțit tot, a fost o situație mai delicată să te trezești pe la 4.30, într-o clădire care se mișcă. Nu e simplu, dar pentru noi nu a fost nimic, pentru cei de acolo cred că a fost îngrozitor.

Nu m-am panicat, dar ma gândesc cu groază la ce poate fi acolo, am văzut câteva imagini de și mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77”, a spus Mircea Lucescu, pentru Antena 3.

Cum au resimțit cutremurul cei de la Oțelul Galați. Dorinel Munteanu a anunțat care este situația în Antalya

Oțelul Galați se află în cantonament în Antalya, iar Dorinel Munteanu a povestit cum s-a resimțit cutremurul ce a lovit Turcia. Tehnicianul formației gălățene a recunoscut că s-a speriat în timpul seismului, care s-a simțit foarte puternic. Din fericire, în regiunea Antalya nu s-a înregistrat niciun incident grav.

Am resimțit foarte, foarte puternic. În jurul orei 4, ora locală, 4 și un sfert, cam 40-45 de secunde a fost cutremurul și ce pot să spun, ne-am trezit, s-au mișcat toate din cameră. Inclusiv paharele de pe masă. S-a simțit foarte, foarte bine, dar, din fericire, nu a fost niciun incident în toată zona noastră de aici.

Au fost puțini speriați (n.r. jucătorii), este clar, dar sunt convins că au trecut cu bine. Suntem alături de cei care au avut probleme sau au suferit după urma cutremurului.

(vă schimbă cutremurul cu ceva programul?) Nu, deocamdată nu. Sper să nu mai fie nimic grav. Nu se schimbă cu nimic. Mai avem câteva zile, stăm până joi, iar vineri ne întoarcem în țară. Sper că până atunci nu o să mai fie niciun incident ce acest fel”, a declarat Dorinel Munteanu pentru Pro TV.

Urmăriți Playsport.ro și pe