CTP reacționează după ce redactorul-șef al GSP a fost dat afară: „Nu a vrut să muște cașcavalul”

George Drafta 03.10.2023, 21:16

După îndepărtarea lui Cătălin Ţepelin de la conducerea Gazetei Sporturilor mai multe nume importante ale mass-mediei româneşti au luat atitudine.

Printre ele şi scriitorul şi publicistul Cristian Tudor Popescu. Care a postat un mesaj pe contul său oficial de pe o reţea de socializare. După ce a aflat ştirea care a făcut înconjurul presei noastre în această zi, CTP a ridicat şi el problema felului în care jurnaliştilor li se îngrădeşte câteodată libertatea de exprimare.

Renunță Simona Halep definitiv la tenis? CTP vorbește despre viitorul celei mai mari jucători de tenis din istoria României
FOTO: Captură Digisport

„Un jurnalist foarte bun și un om cinstit. Am colaborat la Gazeta Sporturilor mai bine de 2 ani în modul cel mai corect și profesionist cu putință. Acum, domnul Țepelin și-a dat demisia din funcția de redactor-șef, pentru că nu a vrut să muște din cașcavalul jurnalismului vopsit, în favoarea caselor de pariuri sportive, împreună cu Ringier.

A plecat. În marea majoritate a mass-media din România, «colaborarea» de acest soi între patron și jurnaliști funcționează fără hopuri. Domnul Țepelin reprezintă o specie în faza finală de extincție”, au fost cuvintele lui Cristian Tudor Popescu.

Gest de solidaritate

Cristian Tudor Popescu era unul dintre jurnaliştii solicitaţi să scrie opinii în singurul cotidian de sport de pe piaţa românească. De astăzi, îşi va întrerupe însă colaborarea cu publicaţia după incidentul care l-a avut în prim plan pe Cătălin Ţepelin.

„În semn de solidaritate față de Cătălin Țepelin și cu părerea de rău a despărțirii de cititori, încetez să mai public în Gazeta Sporturilor”, a fost anunţul făcut de CTP. În urmă cu un an şi trei luni, Cristian Tudor Popescu fusese chiar invitatul lui Cătălin Ţepelin în cadrul podcastului Profu de Sport. Şi atunci atacase subiectul libertăţii presei.

„Presa trebuie să trăiască pe picioarele ei, pentru că dacă nu trăiește pe picioarele ei… Presa, ca să poată să redea cât de cât realitatea, să ofere o imagine totuși necontrafăcută, trebuie să fie independentă, privată. Și asta înseamnă că trebuie să țină seama de ceea ce înseamnă concurența în sistem capitalist. Eu înțeleg foarte bine lucrul acesta”, a fost intervenţia de la acea vreme a lui Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe