Cum a umilit-o Novak Djokovic pe Simona Halep. Capitolul la care românca nici nu visează să se apropie de numărul 1 ATP

Catinca Giosanu 04.02.2023, 14:30
Cum a umilit-o Novak Djokovic pe Simona Halep. Capitolul la care românca nici nu visează să se apropie de numărul 1 ATP

Sârbul Novak Djokovic a umilit-o maxim pe Simona Halep. Deși sportiva face eforturi uriașe pentru a reveni în top 10 WTA, Nole a devansat-o în topul jucătorilor de tenis care au strâns cele mai mari sume de bani la competițiile sportive.

Cu cât a câștigat mai mult Novak Djokovic decât Simona Halep

Novak Djokovic s-a impus la Australian Open 2023, depășind mari probleme fizice. Actualul lider mondial s-a confruntat cu probleme serioase la coapsa stângă în timpul turneului din Australia, însă a reușit să pună mâna pe marele titlu.

Spre deosebire de jucătorul sârb, Simona Halep nu a putut participa la primul dintre cele patru evenimente de tenis de Grand Slam din cauza suspendării pentru dopaj. Ea nu are voie să participe la nicio competiție oficială până când situația sa se va clarifica în instanță.

Câți bani a obținut Simona Halep din tenis

Sportiva născută la Constanța a strâns în jur de 40 milioane de dolari din tenis. Ea se poziționează pe locul 8 în topul all-time al premiilor obținute în istorie și pe locul 3 după surorile Serena și Venus Williams. Chiar și așa, campioana noastră nu îndrăznește să se gândească că s-ar putea apropia de Nole.

Noul campion de la Australian Open a primit un cec în valoare de 2,05 milioane de dolari, după ce s-a impus în marea finală. Astfel, el a ajun la un total de 166,9 milioane de dolari câștigate doar din premii. Dacă am lua în calcul și sponsorizările, suma ar crește considerabil.

Reacția lui Novak Djokovic după ce a câștigat Australian Open 2023

Tenismenul sârb a oferit o reacție după ce a câștigat Australian Open 2023, primul Grand Slam al anului.

”În primul rând vreau să spun că sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos și apreciez asta. Ambii vrem să câștigăm, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne respectăm. Ne cunoaștem și apreciem efortul celuilalt. A fost o luptă frumoasă și în această seară. Cu siguranță nu este ultima ta finală de Grand Slam, ai mai mult timp în față decât mine.

Felicitări și echipei tale, familiei tale, știu cât de mult timp petreceți ca tu să devii un jucător mai bun. În afara terenului ești unul dintre cei mai profesioniști jucători. Ești o persoană foarte interesantă. Chiar cred asta. Vreau să spun ceva despre relația dintre Serbia și Grecia.

Suntem două țări mici, care nu au o mare tradiție în tenis. Nu am avut prea mulți jucători care să atingă acest nivel.

Cred că mesajul pentru toți tinerii din lume care urmăresc asta acum și încearcă să devină tenismeni trebuie să viseze la tot ce e mai frumos, nimeni nu trebuie să-ți fure visele, indiferent de unde vii. Cred că o copilărie cu dificultăți și cu provocări te face mai puternic și cred că eu și Stefanos suntem două exemple în acest sens.”, a spus Novak Djokovic, după succesul din Australia.

Urmăriți Playsport.ro și pe