Cutremur în rețelele de cablu. De la 1 iulie, Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile. Anunț de ultim moment făcut în Ungaria

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2022, 20:50
Cutremur în rețelele de cablu. De la 1 iulie, Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile. Anunț de ultim moment făcut în Ungaria

Presa din Ungaria a anunțat că de la 1 iulie 2022 în țara vecină nu se vor mai putea urmări la TV programele Digi Sport 1, 2 și 3. Asta pentru că firma care a achiziționat la începutul acestui an drepturile de retransmisie de la Digi Communications, respectiv 4iG Plc, a decis să scoată aceste canale din grila de programe.

Canalele Digi Sport nu vor mai putea fi urmărite la TV în Ungaria de la 1 iulie

Informația a fost furnizată de cei de la Nemzeti Sport și preluată ulterior de mai multe publicații din Ungaria. De fapt, în țara vecină se vorbea deja de mai mult timp despre acest scenariu. Mai exact, încă din vara anului trecut. Iar acum totul este foarte aproape de a fi confirmat oficial.

Astfel, de la începutul lunii viitoare, publicul din Ungaria nu va mai putea urmări la TV canalele Digi Sport, care în ultimii ani le-au furnizat cele mai importante competiții fotbalistice din Europa. Champions League, Europa League, Premier League, Serie A sau Ligue 1. Conform sursei citate, echipa editorială a acestor posturi nu a fost încă informată cu privire la ce va urma. Dar, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în scurt timp.

Canalele ies astfel din grila consumatorilor maghiari după 13 ani

Conform Ziarul Financiar, la data de 31 decembrie 2020, nu mai puțin de 1.1 milioane de cetățeni maghiari erau abonați la serviciile Digi. Tranzacția în urma căreia Digi Communications a cedat dreptul de retransmisie a acestor canale către 4iG Plc s-a făcut în schimbul a nu mai puțin de 625 de milioane de euro.

Iar cea din urmă alege acum, în mod pe undeva inexplicabil, să renunțe la acest pachet de canale sportive. Programele Digi Sport s-au putut urmări în Ungaria timp de 13 ani.

Sursă foto: adevărul.ro

Digi Sport va difuza din această vară în România meciurile din Premier League. S-a încheiat „era” Eurosport