David Popovici, sportivul anului în lume? „Este primul om de pe planetă care a făcut asta”. Anunț uriaș despre copilul teribil al sportului românesc. EXCLUSIV

Robert Zanfir / 20.08.2022, 06:36
David Popovici, sportivul anului în lume? „Este primul om de pe planetă care a făcut asta”. Anunț uriaș despre copilul teribil al sportului românesc. EXCLUSIV

Alexandru Dedu crede că David Popovici (17 ani) are șanse mari pentru a fi numit sportivul anului în lume. „Racheta” din București a câștigat medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber, la Campionatele Europene de la Roma. Totul, după ce a triumfat în aceleași probe la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Presa din întreaga lume a vorbit laudativ despre românul care face valuri în sportul mondial. David Popovici este „noul Tarzan al înotului”, a scris Gazzetta dello Sport. „Nu pare a fi om”, au notat și cei de la Oa Sport. Dincolo de comparații și fuguri de stil, David Popovici s-a ales cu titlul de „Cel mai bun sportiv” în probele masculine, după „Europenele” de la Foro Italico.

David Popovici, sportivul anului în lume? Anunț uriaș despre copilul teribil al sportului românesc

Nici Alexandru Dedu nu se ferește de cuvinte. Fost președinte al FRH și fost oficial al Comitetului Olimpic Român, Dedu crede că Popovici are șanse mari să fie numit sportivul anului în lume. Ar fi o realizare incredibilă pentru un înotător provenit din România și care are doar 17 ani.

„Are toate șansele (să fie declarat sportivul anului în lume – n.r.). Este primul om de pe planetă care a adunat toate medaliile odată, dintr-un an competițional. Da, ar fi frumos pentru noi toți”, a declarat Alexandru Dedu la Playsport Live.

David Popovici, lângă Nadia, Hagi și Ilie Năstase

Fostul președinte al Federației de Handbal a declarat la Playsport Live că actualul campion mondial și european de la 100 și 200 de metri liber poate ajunge lângă Hagi, Nadia sau Ilie Năstase în inimile românilor.

„În primul rând, aș vrea să spun că David este ieșit din comun, dar datorită faptului că este cel mai mediatizat, umbrește rezultatele incredibile și fabuloase ale celoralate sporturi. A fost o săptămână incredibilă, așa cum nu am mai avut de mult.

Noi știm, cei care facem sport, că ultima noastră problemă este materialul genetic. Marea noastră problemă este educația generală a românilor către sport și sistemul, inclusiv cel sportiv, care nu prea dă multe șanse către performante.

David Popovici poate intra, a făcut un pas mare în galeria marilor sportivi romani. 10-le Nadiei este în linia asta, talentul lui Ilie Năstase, talentul lui Hagi, seriozitatea lui Gica Popescu, marii handbaliști… Sunt N exemple de oameni speciali care au făcut cinste României. David Popovici este pe drumul ăsta”, a declarat Alexandru Dedu la Playsport Live.

Ce urmează pe final de an pentru David Popovici

După competiția din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni, apoi participarea la o competiție de juniori. Între 30 august și 4 septembrie, campionul român va participa la Mondialele pentru juniori de la Lima, din Peru.

Ultima competiție la care David Popovici va lua startul în anul 2022 este la Melbourne, între 13 și 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri.