De câți bani are nevoie un investitor pentru a o prelua pe CSA Steaua. Marius Lăcătuș a dezvăluit lucruri din interiorul clubului Armatei

Cosmin Olteanu 31.05.2023, 08:24
De câți bani are nevoie un investitor pentru a o prelua pe CSA Steaua. Marius Lăcătuș a dezvăluit lucruri din interiorul clubului Armatei

Marius Lăcătuș a dezvăluit de câți bani are nevoie un investitor pentru a o prelua pe CSA Steaua.

În prezent, CSA Steaua nu are drept de promovare în Superliga, deoarece Legea Sportului nu permite echipelor departamentale să evolueze în primul eșalon. Astfel că unica variantă de salvare, pentru „militari”, este asocierea cu o entitate privată.

De câți bani are nevoie un investitor pentru a o prelua pe CSA Steaua

Marius Lăcătuș susține că, pentru a se asocia cu CSA Steaua, un investitor ar trebui să scoată din buzunar o sumă uriașă, de aproximativ 50 de milioane de euro.

„Clubul trebuie să găsească acum soluții pentru a putea promova. Sunt bani destul de mulți care ar trebui aduși de un privat. Nu văd vreun patron care să vină să bage vreo 50 de milioane de euro.

Dacă ne gândim la stadion, la bază sportivă, la tot ce are clubul… Când se face o evaluare, se ține cont de tot ce e acolo în bază și cine vrea să aibă 51% din club, trebuie să dea 51% din tot ce e acolo.

Plus că un investitor ar trebui să garanteze pe cel puțin trei ani de zile suma pentru care există un proces cu Gigi Becali, deci vreo 3 milioane și ceva pe an. E greu, dar cine știe? Poate vor găsi o altă variantă”, a declarat Marius Lăcătuș, pentru Digi Sport.

Ce spune Gigi Becali după ce Vasile Dîncu a retras propunerea legislativă de modificare a Legii Sportului

Modificarea Legii Sportului ar fi ajutat-o foarte mult pe CSA Steaua. În cazul în care această modificare s-ar fi produs, „militarii” ar fi primit drept de promovare în primul eșalon.

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, susține că Vasile Dîncu a fost obligat să retragă propunerea legislativă, deoarece fotbalul românesc risca să primească sancțiuni dure din partea UEFA.

„Tată, stați liniștiți că nu știți voi multe. Lui Dîncu i s-a spus să retragă sigur inițiativa asta. Vedeți că are niște prieteni prin FRF, iar noi riscam să fim scoși din cupele europene și o încurcam și cu echipa națională. Voi credeți că ăștia de la FRF nu s-au interesat și ei pe la UEFA?

Ni s-a spus clar ce o să pățim, iar Dîncu a fost informat de ce scandal ne paște. Ați văzut ce a pățit și Real Madrid? Nu ați văzut că au fost puși să dea niște bani înapoi? Investigați voi cazul Real Madrid și să i-l dați și lui Talpan. Dacă nu dădeau banii înapoi, Real era scoasă din cupele europene”, a spus Gigi Becali, pentru ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe