Decesul lui Ioan Țiriac a fost urmat de un gest secret al familiei. Împreună cu sora sa, miliardarul a decis să-și îngroape părinții în același loc

Catinca Giosanu 01.02.2023, 09:03
Decesul lui Ioan Țiriac a fost urmat de un gest secret al familiei. Împreună cu sora sa, miliardarul a decis să-și îngroape părinții în același loc

Ion Ţiriac, fostul mare tenismen român, a fost multă vreme cel mai bogat român, însă drumul său spre succes a fost presărat cu sacrificii. Omul de afaceri a rămas fără tată la vârsta de doar zece ani. Tragedia a fost una extrem de greu de suportat, atât pentru el, cât și pentru mama lui, care s-a stins câțiva ani mai târziu.

Drama neștiută a lui Ion Țiriac!

Ion Ţiriac a fost nevoit să renunțe la ipostaza de copil și să devină bărbatul familiei după moartea tatălui său. Ioan suferea de suferea de ulcer și s-a stins din viață după ce s-a supus unei intervenții chirurgicale. Fostul mare tenismen a fost extrem de afectat de cele întâmplate.

În anii ce au urmat, afaceristul român s-a îngrijit de mama lui împreună cu sora Rodica. Femeia care l-a adus pe lume pe Ion Țiriac s-a confruntat, la rândul ei, cu mari probleme financiare după trecerea în neființă a soțului său. Chiar și așa, ea și-a crescut fiul așa cum a știut mai bine.

Unde au fost îngropați părinții lui Ion Țiriac

Cea mai importantă femeie din viața lui Ion Țiriac a murit la doar 56 de ani, în 1965. Ecaterina a fost îngropată, la acel moment, departe de soțul Ioan. Ulterior, ea a fost mutată într-un cimitir aflat în centrul orașului Brașov, acolo unde se odihnește și tatăl fostului mare campion la tenis.

Potrivit apropiaților lui Ion Țiriac, miliardarul român obișnuiește să viziteze frecvent mormântul familiei, în special în preajma sărbătorilor.

Detalii uluitoare despre sora lui Ion Țiriac

Ion Țiriac a avut dintotdeauna o relație foarte bună cu sora sa. Rodica s-a implicat și în creșterea copiilor lui Ion Țiriac. De asemenea, ea le-a fost alături nepoților miliardarului.

Nimeni nu se aștepta ca Rodica să păstreze legătura cu Ileana Lazariuc, după ce aceasta a divorțat de fiul lui Ion Ţiriac. Totuși, femeia a ajutat-o pe fosta soție a lui Ion Alexandru Țiriac cu creșterea copiilor și obișnuia să o însoțească în vacanțe.

Soră-mea de la început până în ziua de azi mi-a fost omul care a trăit viața doar pentru mine. Noi am fost o familie în care nu te lua brațe maică-ta, taică-tu, doamne cât te iubesc, cât mi-ești de drag. Dar nu trebuia absolut nimica, pentru că le simțeai din elicopter despre ce era vorba într-o familie ca asta.”, a spus Ion Țiriac, într-un interviu acordat pentru Europa Fm.

Urmăriți Playsport.ro și pe