Decizie drastică luată de părinții lui David Popovici și Adrian Rădulescu. Întoarcere fără festivitate

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.08.2022, 23:47
Decizie drastică luată de părinții lui David Popovici și Adrian Rădulescu. Întoarcere fără festivitate

David Popovici, împreună cu familia sa și cu antrenorul Adrian Rădulescu, au decis ca la întoarcerea sportivului de doar 17 ani în România după Campionatele Europene de natație pentru seniori de la Roma să nu existe nicio ceremonie oficială, asemenea celei care a avut loc când campionul s-a întors, în iunie, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

David Popovici nu va participa la niciun eveniment public imediat după revenirea în România

Motivul este reprezentat de faptul că sportivul legitimat la CS Dinamo resimte o stare accentuată de oboseală după o nouă competiție în care a uimit întreaga lume. David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 și 200 de metri liber, iar în prima probă a setat și un nou record mondial.

El a dorit să participe și în proba de 400 de metri liber și chiar s-a calificat în finală. Însă, a decis în cele din urmă, alături de antrenorul său, să nu mai concureze din cauza oboselii acumulate de-a lungul competiției. Tot din acest motiv, David și apropiații lui au dorit să nu se mai organizeze nicio ceremonie de primire a sportivului la salonul prezidențial din aeroportul Otopeni, după cum a dezvăluit Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială. David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec la Digi Sport.

S-a temut „regele” David să concureze în finala de la 400 de metri liber?

Totodată, ea a comentat și discuțiile apărute în spațiul public din România, care duceau către ideea că David Popovici s-ar fi temut de un eventual eșec în finala de la 400 de metri liber și din acest motiv a ales să abandoneze.

„Sunt lucruri care se întâmplă (n.r. retragerea de la 400 de metri), important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate. A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate.

David este un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos. La un moment dat se va întâmpla să nu fie primul, pentru că așa e în sport.

Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile”, a mai spus Camelia Potec potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI MTS îl îngroapă în bani pe David Popovici după performanțele de la Roma. Ce sumă încasează puștiul de 17 ani