Decizie neașteptată luată de David Popovici. Campionul mondial s-a retras din finala 400 metri liber de la Roma

Giosanu Catinca / 17.08.2022, 12:58
Decizie neașteptată luată de David Popovici. Campionul mondial s-a retras din finala 400 metri liber de la Roma

David Popovici a luat o decizie surprinzătoare. Tânărul înotător a renunțat la marele său vis. Ce l-a determinat să își schimbe obiectivul aflați din paragrafele de mai jos.

David Popovici și-a șocat fanii cu ultimul anunț

Sportivul legitimat la Dinamo s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma. Cursa va avea loc în seara aceasta. Din anumite motive, el s-a răzgândit și nu va mai lua parte la această competiție.

David Popovici a declarat anterior că își dorește să participe la cursa de 400 de metri liber de la Europenele de la Roma pentru ca mai apoi să cucerească a treia medalie de aur. El ar fi putut să își vadă visul împlinit cu ochii chiar în seara aceasta. Numai că a bătut în retragere.

Din anumite motive, Popovici a decis că este mai bine să se retragă din finala de la 400 de metri liber. Cei de la gsp.ro notează că puștiul de 17 ani s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, deși se calificase cu timpul de 3 minute și 47.99 secunde.

Românul s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici a încheiat cursa de 400 de metri liber de la Europenele de la Roma pe locul patru. El a fost întrecut de Djakovic Antonio (3:47.67 minute), Maertens Lukas (3:47.38 minute) și Muehlleitner Henning (3:46.79 minute).

Sursa citată mai sus notează că Popovici a luat această decizie din cauza programului său foarte încărcat. El ar fi declarat că este mult prea obosit pentru a înota în finala probei de 400 de metri liber, acolo unde s-a calificat cu al patrulea cel mai bun timp.

 Motivul real pentru care David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri

Sportivul legitimat la CS Dinamo a bătut un nou record mondial zilele trecute. El era așteptat să lupte miercuri seară pentru medalia de aur la 400 de metri liber. Din nefericire, elevul lui Adrian Rădulescu nu va mai concura.

Dublul campion mondial a obosit și are nevoie să se recupereze după atâtea competiții câștigate la nivel mondial.