Deian Sorescu și-a găsit echipă după ce s-a despărțit de FCSB

George Drafta 02.06.2023, 09:46
Deian Sorescu și-a găsit echipă după ce s-a despărțit de FCSB

Deian Sorescu nu va mai continua la FCSB după ce Gigi Becali a anunţat că fundaşul dreapta va rămâne la vicecampioana României doar în cazul câştigării titlului.

Cum roş-albaştrii au pierdut disputa cu Farul, fostul dinamovist se va întoarce în Polonia, la Rakow. Echipa de la care a fost împrumutat la vicecampioana din Berceni. Finanţatorul ar fi trebuit să plătească aproape un milion de euro în cazul în care ar fi vrut să îl transfere definitiv pe jucătorul de 25 de ani.

Însă suma a fost considerată una prea mare de latifundiarul din Pipera. Deşi iniţial polonezii ar fi fost de acord cu un nou împrumut al lui Sorescu, oficialii campioanei iau în calcul şi păstrarea fotbalistului ajuns în Ekstrakalasa la începutul anului 2022.

Copyright: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Copyright: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Astfel că Sorescu ar putea lupta pentru un loc de titular la formaţia care va juca în preliminariile Ligii Campionilor şi care ar putea să fie adversara Farului în preliminariile competiţiei. Presa poloneză a vorbit despre situaţia fundaşului.

„Dawid Szwarga, noul antrenor al lui Rakow, crede în jucător și vrea să îi dea șansa de a reveni la Czestochowa”, susţin cei de la Weszlo.

Avantajele păstrării românului

Tocmai faptul că Rakow ar putea ajunge în grupele competiţiilor continentale îi face pe polonezi să se gândească o dată în plus la păstrarea fotbalistului de naţională. Campioana Poloniei ar avea nevoie de un lot numeros pentru a face faţă provocărilor din sezonul următor.

Sorescu este la Rakow de la începutul anului trecut / Foto IMAGO
Sorescu este la Rakow de la începutul anului trecut / Foto IMAGO

„Sorescu știe deja clubul, cerințele, planul de joc, astfel că e deja gata să joace”, a fost explicaţia oferită de jurnaliştii din Polonia.

Sorescu reprezintă un punct de referinţă al istoriei recente pentru gruparea poloneză. Este jucătorul pentru care s-au plătit cei mai mulţi bani. El i-a costat pe polonezi 800.000 de euro atunci când a fost adus de la Dinamo. El are în total 3 goluri în 27 de meciuri disputate pentru formaţia din Czestochowa.

Urmăriți Playsport.ro și pe