Dezvăluiri șocante. Una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis a fost abuzată de mai multe ori: „Când se implică FBI, e grav”

Alex Cazacu 03.06.2023, 14:25
Dezvăluiri șocante. Una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis a fost abuzată de mai multe ori: „Când se implică FBI, e grav”

Sloane Stephens, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis, a avut rezultate extraordinare pe parcursul carierei sale. Cu toate acestea, sportiva susține că încă de la primele meciuri jucate a fost victima jignirilor cu tentă de rasism.

Momentele cumplite prin care trece Sloane Stephens, una dintre cele mai cunoscute tenismene

În primul tur de la Roland Garros 2023, Sloane Stevens a întâlnit-o pe Karolina Pliskova. Sportiva din Statele Unite a reușit să o învingă pe jucătoarea cehă cu scorul de 6 – 0, 6 – 4. După partida cu Pliskova, Slaone a făcut o serie de dezvăluiri incredibile.

Una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din SUA a mărturisit că, încă de la începutul carierei sale, a fost victima abuzurilor rasiale. Se pare că pe social media, americanca primește injurii la ordinea zilei. Sloane Stephens este conștientă că va fi nevoită să înfrunte astfel de jigniri, însă situația a devenit foarte gravă în ultima vreme. Tocmai de aceea, în această problemă s-au implicat și cei de la FBI.

Sloane Stevens: „Când se implică FBI… este foarte grav”

Pentru a evita situații de genul, Roland Garros a pus la dispoziția jucătorilor un soft prin care sunt identificate și eliminate comentariile cu tentă rasială. Același soft elimină și alte forme de discursuri cu instigare la ură. Americanca susține că nu a folosit până acum acest program, precizând că știa de existența acestuia.

Una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis a fost abuzată de mai multe ori
Sloane Stephens a fost abuzată de mai multe ori în mediul online

„Da, este evident că a fost o problemă întreaga mea carieră. Nu s-a oprit niciodată. Dacă vorbim despre asta, atunci pot să spun cu sinceritate că a devenit mai rău. Am auzit despre softul integrat de cei de la Roland Garros. Până acum nu l-am folosit. Vreau să spun că, în mod evident, atunci când se implică și FBI cu privire la ceea ce oamenii îți spun online, este foarte grav.

A fost ceva cu care m-am confruntat toată cariera mea. A continuat să se înrăutățească, iar oamenii din online au mână liberă să spună și să facă tot ce vor în spatele unor pagini false, ceea ce este, evident, foarte supărător. Este ceva cu care a trebuit să mă confrunt toată cariera mea și cu care voi continua să mă confrunt, sunt sigură”, a explicat tenismena americană.

Sloane a mai spus că are foarte multe cuvinte interzise pe rețelele sociale, însă asta nu-i împiedică pe unii utilizatori să tasteze un asterisc sau să scrie diferit cuvinte pe care softul nu le identifică.

Urmăriți Playsport.ro și pe