Disperare și lacrimi pentru Gigi Becali după ultimul anunț. Totul pare terminat

Moldoveanu Camelia / 14.09.2021, 15:29
Disperare și lacrimi pentru Gigi Becali după ultimul anunț. Totul pare terminat

Gigi Becali a primit o lovitură dură în lupta cu CSA Steaua. Un comunicat îi distruge orice speranță finanțatorului FCSB. Nimeni nu s-a așteptat la o asemenea decizie și totul a căpătat o întorsătură drastică.

Noua decizie în războiul Gigi Becali – CSA Steaua

Este sfârșitul! Consiliul Național al Audiovizualului a luat o decizie după ce Curtea de Apel București a decis să sancționeze Pro TV pentru utilizarea greșită a termenilor „Steaua” și „steliștii”. Cu alte cuvinte, postul de televiziune a făcut referire la FCSB, nu la CSA Steaua, iar asta s-a pedepsit.

Pare sfârșitul în războiul Gigi Becali -CSA Steaua. Monica Gubernar, fostul președinte CNA, a fost singura care a votat împotriva acestei decizii.

Perfect, şi dacă este vorba despre o practică a Consiliului, deja intrată în vigoare, de ce a trebuit să mai intre şi acest răspuns pe ordinea de zi şi să nu plece direct? Mai ales că facem referire la o practică a Consiliului şi la o decizia a Înaltei Curţi? Atât. Strict ca procedură”, a întrebat Monica Gubernat, fost preşedinte al CNA, arată Agerpres.

Un membru CNA critică procedura

Cu toate că înțelege argumentele CSA Steaua, Dorina Rusu a explicat că CNA nu poate să decidă ce este voie și ce nu este voie să de vorbească la TV. Ea și-a motivat poziția explicând rolul acestei instituții, mai exact de a sancționa abia după încălcarea unor reguli ale audiovizualului.

Pe de altă parte, trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zicem ‘de acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona’. Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor.

Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit (cuvântul ‘Steaua’ n.r.) fără să fie sancţionabil. Dar noi nu putem să spunem aşa, să dăm noi o directivă, că ‘Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua’. E o decizie a lor, că ei vorbesc despre libertate de exprimare în punctul ăsta de vedere şi e decizia lor să folosească sau nu şi apoi, noi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât. Dar argumentele lor mie mi se par valabile, sinceră să fiu, numai că nu e cazul să ne exprimăm noi mai mult decât am făcut-o şi o vom face în limitele legii”, a spus Dorina Rusu potrivit Agerpres.