Doliu în lumea sportului. A murit Ioan Marconi, fost campion la atletism

Catinca Giosanu 06.06.2023, 15:57
Doliu în lumea sportului. A murit Ioan Marconi, fost campion la atletism

Doliu imens în lumea sportului românesc. Ioan Marconi, fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii ’70, s-a stins din viață în urmă cu puțin timp. Vestea morții fostului mare sportiv i-a luat pe toți prin surprindere.

A murit Ioan Marconi

Ioan Marconi, una dintre figurile emblematice ale atletismului din România, a decedat luni, 5 iunie. Fostul mare campion avea 84 de ani. Anunțul că tehnicianul s-a stins din viață a fost făcut public de reprezentanții Asociației Județene de Atletism prin intermediul platformei Facebook.

Cu tristețe în suflet am fost anunțat de doamna Marconi că domnul Marconi Ioan, camaradul nostru din asociație, a încetat din viață în dimineața acestei zile. Drum lin printre îngeri, domnule profesor. Transmitem sincere condoleanțe întregii familii Marconi.”, au scris reprezentanții Asociației Județene de Atletism pe pagina de Facebook.

Cei care vor să își ia adio de la Ioan Marconi mai au timp până joi, 8 iunie. Aproapiații lui au transmis că slujba de înmormântare va avea loc la ora 13.00, la capela Nosferatum a cimitirului Eternitatea.

Cine a fost Ioan Marconi

Ioan Marconi s-a aflat la conducerea Asociației Județene de Atletism, fiind ulterior membru de onoare.

Fostul campion național la atletism a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, dar și cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Marconi s-a aflat pe banca tehnică a echipei naționale de atletism în anii 70. Printre elevii săi se numără Ibolya Korodi, care a obținut o prestigioasă clasare pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, în proba de ștafetă 4×400 de metri.

Regretatul atlet a fost de asemenea antrenorul lui Gheorghe Petronius în proba de 400 de metri garduri, iar acesta a fost selecționat în lotul olimpic pentru Munchen 1972. Din nefericire, elevul său s-a îmbolnăvit de hepatită cu puțin timp înainte să facaă deplasarea în Germania și nu a mai putut participa la Jocurile Olimpice.

Sursa Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Urmăriți Playsport.ro și pe