Dramă pentru Simona Halep în SUA. Românca s-a prăbușit și a abandonat în runda a doua la Washington!

Mihai Rosoiu / 04.08.2022, 07:17
Dramă pentru Simona Halep în SUA. Românca s-a prăbușit și a abandonat în runda a doua la Washington!

Dramă pentru Simona Halep în turul al doilea al competiției din capitala Statelor Unite ale Americii. Românca a fost nevoită să se retragă din competiție. După un meci în care nu s-a regăsit, fostul număr 1 mondial a decis să nu mai continue. Când a luat hotărârea, constănțeanca era condusă cu 7-5; 2-0.

Dramă pentru Simona Halep în meciul cu Ana Kalinskaya

Pe hârtie, Simona Halep era marea favorită a duelului de la Washington. Diferențiate de 55 de locuri în clasamentul WTA, cele două jucătoare s-au întâlnit față-n față, într-o competiție oficială, pentru prima dată. Meciul nu s-a dovedit a fi deloc o simplă formalitate pentru sportiva noastră. Ba dimpotrivă. Rusoaica în vârstă de 23 de ani i-a dat bătăi de cap româncei încă de la începutul partidei.

Setul inaugural a fost foarte echilibrat, însă estica a găsit soluțiile necesare pentru a se impune. A câștigat prima manșă și era clar că ceva nu mergea în jocul Simonei Halep. Pauzele dintre game-uri ne-a arătat o româncă sleită de puteri. Acesta avea să fie motivul pentru care Halep nu a mai putut continua. Căldura teribilă înregistrată la Washington a afectat-o cumplit pe sportiva din România.

După mai multe momente de nesiguranță a venit pauza la scorul de 7-5; 2-0 în favoarea Anei Kalinskaya. Simona a ajuns pe scaun după care și-a pus un prosop cu gheață pe față. A stat câteva minute, însă decizia a fost cruntă. A anunțat arbitrul de scaun că nu mai poate continua partida de la Washington. Se pare că fostul număr 1 mondial s-a simțit foarte rău din cauza căldurii și pentru a evita o dramă a decis să renunțe.

Nu e prima dată când Simona Halep acuză o problemă de sănătate

Pentru Simona Halep, acest sezon competițional a fost unul mulțumitor, dar și presărat cu multe astfel de probleme. În afară stării de rău pe care a acuzat-o la Washington, românca a dezvăluit că a mai avut câteva dificultăți. Cea mai recentă și cunoscută este cea legată de atacul de panică de la Roland Garros. În luna mai a acestui ani, tenismena a dezvăluit coșmarul pe care l-a trăit în capitala Franței.

Nu m-am așteptat la asta, dar am avut un atac de panică. Nu am știut cum să reacționez, pentru că nu le am prea des. De fapt, acesta a fost primul. Nu știu de ce mi s-a întâmplat, pentru că eram la conducere, jucam bine; dar s-a întâmplat și m-am pierdut. Nu m-am putut concentra. Și după meci mi-a fost destul de rău, dar acum sunt bine. M-am recuperat. Și o să învăț din episodul ăsta. Nu e nimic periculos, în opinia mea, dar mi s-a întâmplat. Mă simt bine că acum pot zâmbi.”, spunea Simona Halep după episodul Roland Garros.

Sursă foto: captură Digi Sport