”E o blasfemie. Armata l-a trădat pe Becali. Ce, Europa e proastă?”. Gigi Becali, apărat de un fost mare conducător din România. Video Exclusiv

Alex Matei 02.10.2023, 09:21
”E o blasfemie. Armata l-a trădat pe Becali. Ce, Europa e proastă?”. Gigi Becali, apărat de un fost mare conducător din România. Video Exclusiv

Procesul pentru palmaresul Stelei este departe de a se fi încheiat, mai ales că pe rol sunt mai multe litigii care se leagă de sigla și de marca echipei istorice care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Unul dintre oamenii importanți din fotbalul românesc, fost președinte important în Liga 1, Marian Iancu (58 de ani), susține că cei de la MApN nu s-au comportat fair cu Gigi Becali (65 de ani), finanțatorul celor de la FCSB.

O decizie legată de disputa pentru palmares ar putea fi dată azi de Tribunal.

”Ar putea să spună ‘nu-l suportăm pe Becali’. Dar camaradul Becali nu a trădat”

Chestionat dacă milionarul din Pipera este pe minus sau pe plus după atâția ani de implicare în fotbal, Iancu nu a putut să ofere detalii, dar s-a referit mai mult la războiul declanșat între FCSB și CSA Steaua.

”Nu știu dacă este pe minus Gigi Becali, dar e un angrenaj care e bine pus în funcțiune de ani buni. Reușește să echilibreze balanța venituri-cheltuieli. Asta apropo de CSA.

Nu e mult de spus (nr. – despre scandalul CSA-FCSB). Dacă Armata, în jurul căreia s-a constituit marea echipă a Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, urăște ceva, urăște trădarea. Iar tu să-ți trădezi un camarad, care a fost alături de tine și care nu a trădat, și pe care-l trădezi tu acum, e o blasfemie pentru ceea ce se întâmplă azi sub oblăduirea Ministerului Apărării, adică a Armatei.

Dacă le e rușine și urât, atunci ar putea să spună ‘nu-l suportăm pe Becali’. Dar camaradul Becali nu a trădat. Cei care trădează azi sunt cei de la MApN, prin ceeea ce face CSA-ul. Trădează un om care a fost alături de ei atunci când a fost nevoie”, a spus Marian Iancu, prezent în studioul emisiunii PlaySport Review.

”Nu ai cum să-i păcălești pe cei din Europa”

Fostul finanțator al celor de la Poli Timișoara a mai spus că nu există niciun argument sportiv prin care să spui că FCSB nu este Steaua.

”Uitați-vă ce se petrece la Dinamo, ce a fost la Rapid. Nu e treaba mea să dezvolt. Dar asta simt. Și-au trădat un camarad care a fost alături de ei. Ei azi promovează trădarea. Becali a fost un camarad de luptă sportivă sincer, de bază, care a fost alături de ei, atunci când ceilalți s-au retras, când nimeni nu mai investea.

A convins Europa că e continuatorul, a arărat asta Europei, este recunoscut și azi de Europa și nu merită o astfel de trădare. Cum să informeze Europa (n.r. – FRF), ce Europa e proastă? Ce echipă a avut continuitatea Stelei, ce echipă a rămas în competiție după transformarea în societate comercială.

Nu ai cum să-i păcălești pe cei din Europa. Regulile sportului sunt cele care odată atribuite nu se mai schimbă. Plus că această echipă nu a avut nicium moment de ezitare între cele două momente.

Armata și-a trădat un camarad, car a onorat fotbalul românesc. Este un act josnic pentru cei de acolo”, a mai spus Iancu, la PlaySport.

Urmăriți Playsport.ro și pe