”Ea are vină”. Gigi Becali, tranșant în cazul de dopaj în care Simona Halep a fost suspendată

Bogdan Solomon 26.09.2023, 09:03
”Ea are vină”. Gigi Becali, tranșant în cazul de dopaj în care Simona Halep a fost suspendată

Gigi Becali a oferit o reacție tranșantă în cazul de dopaj soldat cu suspendarea Simonei Halep. Potrivit spuselor sale, fostului lider mondial i se poate imputa un singur lucru.

Gigi Becali, mesaj ferm în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce vină are aceasta

Simona Halep a primit cea mai dură pedeapsă posibilă – patru ani de suspendare – pentru testul pozitiv cu Roxadustat și neregulile depistate în certificatul biologic, dar a anunțat că va continua să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția. Între timp, reacțiile pe marginea subiectului curg în valuri.

Gigi Becali, de pildă, a exclus ipoteza conform căreia sportiva noastră s-a dopat cu bună știință, însă i-a atribuit o parte din vină. Motivul? A avut încredere oarbă în membrii staff-ului.

„Nu o cred pe ea în stare, nu pe ea. E vorba despre ce i-au dat ăia. Ea a avut încredere. I-au dat ăia și gata, ce mare lucru. Ce TAS, despre ce vorbim. Păi dacă i-au dat ăia, ce vină are ea? Ea are vină că nu trebuia să aibă încredere. E vorba despre cum îți alegi oamenii. A avut prea mare încredere.

Bine, nu ai ce să faci, pentru că în oameni, în staff, ai încredere. Și tot staff-ul încearcă tot felul de șmecherii. Crezi că doar ei? Toți fac. Numai că ăia au fost mai deștepți și au folosit substanțe pe care nu le verifică. Sau cu trei zile înainte, dispar din corp. Toată lumea face, nu? Toată lumea face asta, mai ales în competițiile mari, acolo unde sunt mulți bani și e miza mare”, a spus Becali.

Cum s-ar dopa sportivii: „Asta e șmecheria”

Pe de altă parte, latifundiarul din Pipera a atras atenția că tenisul nu mai este atât de curat precum pare. Sportivii recurg, în opinia sa, la substanțe care dispar rapid din sânge, astfel încât să nu poată fi depistate în urma controalelor doping.

„Doar că au oameni pregătiți, specialiști și nu poți să prinzi doppingul. Asta e șmecheria, substanțe care nu ies în sânge. Îl ia acum și în 48 de ore dispar. Sunt fel de fel, iar oamenii s-au specializat. Păi tu nu vezi că stăm aici și ne văd din America?

Bagi canalul și vezi meciul. Ce să faci acum? Asta e tehnologia, știința, nenorociri mari. Mai ales unde sunt mulți bani. Tenis mulți bani, în fotbal la fel, mulți bani. Inventează tot felul de lucruri. Păi de ce nu putem să ne batem cu ei?

Iau toți tot felul de substanțe, nu droguri, substanțe care cresc capacitatea de efort, inima, dilatația vaselor, sunt multe. Sunt multe care nu sunt droguri și care folosesc dilatația vaselor. Ce înseamnă dilatație? Curge sângele mult. Sânge mult, putere multă. Ce fac ăștia acum”, a adăugat Gigi Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe