Ea e cea mai în vârstă femeie din România. Povestea ei de viață e uluitoare. Câți ani are și ce a făcut toată viața

Alex Matei 22.03.2023, 18:15

Viorica Hogaș e cea mai în vărstă româncă. Femeia  de 198 ani s-a născut în Suceava și a lucrat ca învățătoare. Povestea ei de viață e uluitoare.

Viorica Hogaş, cea mai vârstnică româncă, are 108 ani

Viorica Hogaş, fosta învăţătoare născută în comuna Udeşti, Suceava, a împlinit în februarie venerabila vârstă de 108 ani și se numără printre cei mai în vârstă oameni din lume. Secretul longevității sale este simplu, iar povestea sa de viaţă este extrem de emoționantă.

În ciuda vârstei înaintate, femeia este destul de activă. Ea spune că ar avea și astăzi destule de făcut, însă au lăsat-o puterile.

”Eu am fost mulțumită și cu o ceapă cu mămpligă. Așa era timpul. Eram mulțumiți și fericiți cu cât aveam. De multe ori mă gândeaam dacă începe războiul, eu mă duc acolo și mă bag între soldați.

Dumnezeu m-a ajutat oriunde am fost, eu m-am închinat și m-am rugat lui Dumnezeu și mă rugam în gândul meu. Mă gândeam cine se mai uită la mine, când colo, Dumnezeu mă ajuta. Mai mult decât îmi trebuie mi-a dat. Am fost mulțumită, n-am avut pretenții la bani, la petreceri. N-am cerut de la nimeni un ac. Eu am făcut toate cele singură. Nu am luat pensia mult timp, mi-a dat pe urmă pensia și m-am ajutat de ea. M-am ajutat cu prietenii și cu vecinii mei.

Vă spun sincer, am fost stimată de lume, de oamenii mei din sat. Așa cum mă vedeți, totdeauna am fost respectată. Niciodată nu m-a batjocorit nimeni.

M-a respectat lumea ca pe o femeie bătrână și ca o pe o soție de învățător.”, a povestit Viorica Hogaș pentru canalul de Youtube al lui Vali Bărbulescu.

”Altul poate nu suporta, dar Dumnezeu mi-a dat putere și am ajuns la peste 100 de ani”

Femeia originară din Suceava a rămas văduvă în urmă cu mai mulți ani. Bărbatul ei s-a stins pe front, în apropiere de Odesa, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ea l-a așteptat ani la rând să vină acasă, dar a trebuit să se resemneze cu gândul că soțul ei a murit. Viorica Hogaș trece singură prin viață de peste trei sferturi de veac și mărturisește că nu i-a fost deloc ușor.

Rămasă văduvă de război, Viorica Hogaș a decis să nu își refacă viața. Chiar dacă i-a fost greu, suceveanca a preferat să se concentreze asupra carierei și fiicei sale. Ea a lucrat ca învățătoare până când a ieșit la pensie, iar sătenii îi poartă un mare respect.

Nu am știut și nu m-am gândit că am să ajung anii ăștia. Mi i-a dat Dumnezeu și buni, și răi și i-am petrecut pe toți. Altul poate nu suporta, dar Dumnezeu mi-a dat putere și am ajuns la peste 100 de ani.

Domnilor, să vă iubiți familia! Să vă iubiți frații și surorile și să nu-i uitați pe părinți.

Vă rog ca pe copiii mei să fiți iubitori de familie.”, a mai spus Viorica Hogaș.

Urmăriți Playsport.ro și pe