Emoții uriașe la FRF! UEFA analizează azi incidentele de la România – Kosovo. Meciul a fost întrerupt 50 de minute

Ioan Valentin Oprea 20.09.2023, 15:12
Emoții uriașe la FRF! UEFA analizează azi incidentele de la România – Kosovo. Meciul a fost întrerupt 50 de minute

Zi importantă pentru naţionala României. Aflată pe locul doi în grupa de calificare la EURO 2024, prima reprezentativă riscă să joace fără spectatori ultimele două meciuri de pe teren propriu din aceste preliminarii.

Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la Fanatik, Comisia de Discplină a UEFA se întruneşte astăzi pentru a discuta incidentele de pe „Arena Naţională”, din timpul partidei România – Kosovo.

Meciul a fost suspendat pentru 50 de minute, după ce fanii din grupul „Uniţi sub Tricolor” au afişat un banner pe care stătea scris mesajul „Kosovo e Serbia”. Chiar dacă nu există în regulament un pasaj clar la care să fie introdusă această lozincă, UEFA va încadra speţa la xenofobie.

Amendă sau suspendare a stadionului?

În cel mai fericit scenariu, România se va alege doar cu o amendă şi cu închiderea parţială a stadionului la meciul cu Andorra, programat în data de 15 octombrie. Nu este exclus însă ca FRF să primească o sancţiune mai dură, iar UEFA să decidă ca naţionala lui Iordănescu să evolueze fără spectatori.

România e recidivistă, după ce în martie fanii tricolorilor au scandat mai multe lozinci anti-maghiare, în timpul partidei cu Belarus. Ca represalii, forul de la Nyon a aplicat o amendă FRF şi, în plus, a dat ordin să fie închise anumite sectoare pentru duelul de pe „Arena Naţională”, cu Israel.

Scenariul negru, care are totuşi şanse infime să fie pus în practică de UEFA, ar fi acela în care România ar pierde la masa verde jocul cu Kosovo. În condiţiile în care meciul a fost dus la bun sfârşit, pare aproape imposibil ca forul condus de slovenul Aleksander Ceferin să adopte o astfel de decizie, în ciuda presiunilor exercitate de oficialii kosovari.

România poate obţine biletele pentru EURO încă din octombrie

Cu patru runde înainte de sfârşitul preliminariilor, România e la un punct în urma liderului Elveţia. Tricolorii au 12 puncte, iar Israelul le suflă în ceafă tricolorilor, la o lungime distanţă.

Căpitanul Nicuşor Stanciu şi ceilalţi coechipieri ai săi ar putea rezolva soarta calificării încă de luna viitoare. În cazul unor victorii cu Andorra şi Belarus, coroborate cu două eşecuri ale israelienilor în disputele cu Elveţia şi Kosovo, România ar avea deja asigurate biletele pentru turneul final gădzuit de Germania.    

Urmăriți Playsport.ro și pe