Eșec pentru David Popovici la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Echipa României de 4×100 metri a ratat calificarea în finală

Olteanu Ștefan 14.08.2022, 19:24
Eșec pentru David Popovici la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Echipa României de 4×100 metri a ratat calificarea în finală

În frunte cu David Popovici, echipa României de 4×100 metri a ratat calificarea în marea finală de la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Însă, acest lucru nu poate fi numit un eșec pentru tânărul înotător român, care la doar 17 ani a doborât recordul mondial în proba de 100 metri liber și și-a confirmat statutul de stea mondială.

David Popovici nu va concura în finala de 4×100 metri! România a ratat calificarea la Campionatele Europene de Natație de la Roma

Duminică dimineața, echipa României de 4×100 metri, în frunte cu David Popovici, a ratat calificarea în marea finală de la Campionatele Europene de Natație de la Roma.

Puștiul de doar 17 ani i-a avut alături de el pe Patrick Sebastian Dinu, Constantin George Alexandru Stoica și Mihai Gergely. România a terminat seria din semifinale pe locul 4, însă la general s-a clasat doar pe locul 11, fapt ce nu i-a permis să ia parte la marea finală.

Chiar și așa, performanța reușită de David Popovici la Europenele de la Roma rămâne una colosală. El și-a confirmat din nou statutul de nouă stea a înotului mondial, după ce a cucerit aurul în proba de 100 metri liber și a băut recordul mondial deținut anterior de Cesar Cielo.

De asemenea, tot duminică, de la ora 19:11, David Popovici a concurat în semifinalele probei de 200 metri liber, unde a reușit o nouă figură impresionantă. El a obținut calificarea în finală cu cel mai bun timp din seria sa.

Tot în această seară, de la 19:30, România îi ține pumnii și lui Andrei Mircea Anghel, care concurează în semifinale la 50 de metri spate.

Europa se înclină în fața „Regelui” David Popovici

David Popovici a readus România pe harta sportului mondial. Cursa de la Roma este reflectată pe larg de marile publicații ale lumii. Iar cuvintele sunt dintre cele mai alese.

„David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”, au scris cei de la OA Sport.

„Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, au titrat și cei de la Gazzetta dello sport, care i-au dedicat românului un material special. Italienii au amintit despre regimul de viață al bucureșteanului, între altele. „Ultimul Tarzan din înotul mondial”, au titrat italienii.

Nici L’Équipe nu a rămas datoare. Francezii au amintit de rivalitatea la distanță dintre înotătorul român și brazilianul Cielo: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

Performanța fabuloasă a lui David Popovici a ajuns și în Spania. Reputata publicație Marca a făcut trimitere la costumele speciale folosite cu ani în urmă, atunci când Cielo a realizat ultimul record.

„Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”, au scris spaniolii.

Credeam că e posibil și e cel mai bun loc în care aș fi putut să fac asta Aici s-a bătut recordul și în 2009. Sunt bucuros că am reușit asta! Acum mă grăbesc pentru premiere, dar o să revin și vom discuta despre tot”, David Popovici

Gică Hagi, despre David Popovici: „De când a venit la Roma a fost setat pe un singur obiectiv!” Cuvinte mari despre Simona Halep.