Boala teribilă de care suferă Rică Răducanu, fostul mare portar al Rapidului: „Mă macină din tinerețe”

Oana Pascaru / 08.07.2021, 13:39
Boala teribilă de care suferă Rică Răducanu, fostul mare portar al Rapidului: „Mă macină din tinerețe”

Ajuns la 75 de ani, fostul mare portar al echipei de fotbal Rapid se confruntă cu serioase probleme de sănătate. Rică Răducanu a fost diagnosticat cu o boală grea și dureroasă, gută, dar nu se dă bătut și, după o viață de distracții, acum e nevoit să respecte cu sfințenie regimul de viață sănătos, impus de medici.

Rică Răducanu a recunoscut că suferă de o boală teribilă

Rică Răducanu a recunoscut, pentru PlaySport.ro, că au apus acei ani, când era mai mereu pus pe șotii și cutreiera țara în lung și în lat, la petreceri. Fostul mare portar al echipei de fotbal Rapid ne-a vorbit despre problemele de sănătate, care nu îi mai dau pace:

Printre altele am și gută dar asta o am încă din tinerețe. Totul din cauză că am mâncat multă carne, plus băutură. Mai un păhărel, mai două și tot așa. Acum încerc să o țin din frâu, mănânc doar carne de pui, mai exact ciorbe, și nu mai beau. Mai fac uneori crize, mă mai doare, dar trece”.

De asemenea, el ne-a mai mărturisit că acum bifează momente de relaxare doar în stațiunile balneo-climaterice, pentru tratamente:

Ce concediu? Nu am concediu! O să merg la Neptun, 12 zile, dar la tratamente, nu la plajă, la relaxare. M-au ajuns și pe mine bătrânețile. Mă dor oasele, o viață am făcut doar sport. Mi se umflă foarte tare și picioare”.

Și soția lui Rică Răducanu este bolnavă: ”Merge în baston. O dor rău picioarele, a fost voleibalistă”

Recent, Rică Răducanu ne declara că și soția lui este toată ziua pe la medici: “Tocmai mergem la spital, mi-am ajutat soția să urce în mașină. O dor mâinile, picioarele, merge în baston sau o mai ajut eu. Stau lângă ea, am grijă de ea și ea de mine și tot așa. O dor rău picioarele, a fost voleibalistă. Nu știu dacă este cazul de o operație la ligamente, o să vedem ce spun doctorii. Am ajuns să luam pe zi câte 10 pastile. Noi luăm medicamente, în loc de masa”.

Rică Răducanu și soția lui au fost internați, la începutul anului, când au fost diagnosticați cu Covid-19:

Boala asta e rea şi, pentru cine mai are şi alte boli, e şi mai rău. Nu mi-a fost foarte greu, eu am stat în spital, dar nu am avut mari simptome. Sper să scăpăm cât mai repede de această boală. Pe 10 mai poate se dă drumul la toate, să aduc lăutarii, că tot fac 75 de ani. A fost beleaua de pe lume să stau singur acasă, când era soţia în spital, m-au luat toate gândurile. Soţia încă nu e foarte bine, a stat o lună în spital”, ne spunea atunci Rică Răducanu.