EXCLUSIV. Celebrul Rică Răducanu, declarații cutremurătoare: „Moartea ne ia! Plecăm într-o bună zi”

Bordei Radu / 11.09.2021, 18:16
EXCLUSIV. Celebrul Rică Răducanu, declarații cutremurătoare: „Moartea ne ia! Plecăm într-o bună zi”

Dispariția marelui Ivan Patzaichin a îndoliat întreaga Românie, nu doar lumea sportului. Mai ales că fostul campion olimpic nu a dispărut la o vârstă atât de înaintată, 71 de ani. Din păcate, o boală cruntă l-a doborât pe fostul mare sportiv. Acesta a luptat cu ea timp de luni întregi, dar până la urmă organismul a cedat.

Vestea morții lui Patzaichin a afectat un alt fost mare sportiv. La 75 de ani, fostul portar rapidist, Necula Răducanu, nu se simte nici el foarte bine. Simpaticul Rică, una din cele mai pitorești personaje din istoria fotbalului nostru, este afectat de fiecare dată când mai dispare cîte o glorie din sportul românesc.

Rică Răducanu nu se mai teme de moarte. „Nimeni nu scapă de așa ceva”

Fostul portar a fost și el afectat de moartea lui Ivan Patzaichin. La 75 de ani, fostul portar al Rapidului și al naționalei este conștient că este la o vârstă la care se poate aștepta la orice.

Frică de moarte? Nu știu ce să vă spun, nu cred că am, sincer așa ceva. Tot ce știu este că nimeni nu va scăpa de așa ceva. Cred că tuturor ne este frică de dispariție. Cine vrea să moară, vrea cineva așa ceva? Sigur că nu, așa că și eu, ca și oricine altcineva, tragem de timp. Ca să fac haz de necaz, este ca la fotbal, mai câștigăm niște timp. Din păcate, spre deosebire de un meci, aici rezultatul este mereu același. Mereu ne ia, a declarat fostul rapidist, pentru Playsport

Rică Răducanu a ținut să îi liniștească pe cei apropiați, dar și pe suporteri. Deși are probleme de sănătate, normale la vârsta lui, fostul mare portar se simte bine.

Marea problemă o am cu varicele de la picioare, mă omoară. Încerc să merg cât mai des la medic, mai ales când pot. Ar trebui să fac mișcare mai des, dar nici genunchii nu mă mai ajută ca altădată. Dar, nu renunț, eu tot mai încerc, chiar dacă tot vom ajunge să plecăm, mai devreme sau mai târziu. Cum ne este dat fiecăruia, este de părere fostul giuleștean

Rapidul, una din puținele bucurii pentru Rică Răducanu

Fotbalul rămâne marea iubire a lui Rică Răducanu. Acesta nu ratează niciun meci al Rapidului sau al naționalei României. Răducanu le ține pumnii giuleștenilor, mai ales după startul excelent de campionat al acestora. Echipa lui Mihai Iosif n-a mai câștigat, totuși, de două etape, după eșecul cu Craiova și remiza cu UTA. 

UTA a dovedit că e o echipă care a confirmat în Liga 1 anul trecut. Și cred că anul acesta obiectivul lor este play-off-ul. Cred că va fi foarte greu pentru orice echipă să scoată și un punct aici, a declarat secundul Rapidului, Adrian Matei