EXCLUSIV. Marele Rică Răducanu, dat afară fără explicații: „Am fost la Nicușor Dan în birou și a bâjbâit ceva”

Catalan Alexandru / 23.06.2022, 10:21
EXCLUSIV. Marele Rică Răducanu, dat afară fără explicații: „Am fost la Nicușor Dan în birou și a bâjbâit ceva”

Rică Răducanu a fost dat afară fără explicații. Fosta mare glorie rapidistă, a urmărit cu atenție recentul conflict dintre fostul director general al CSM București, Gabriela Szabo, și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, în urma căruia cea dintâi a trebuit să-și schimbe locul de muncă. El a vorbit cu playsport.ro despre implicațiile acestei povești în viața sa personală.

Marele Rică Răducanu, dat afară după o decizie a primarului Capitalei, Nicușor Dan

„Puțină lume știe, dar în urmă cu câteva luni am fost dat afară de la Clubul Sportiv Municipal București. Mi s-a spus doar că nu pot avea și pensie, și salariu. Am făcut un pas în spate, dar am cerut să vorbesc și cu directorul general, Gabi Szabo, încă, în acea perioadă de început de an, dar și cu primarul general. Cea dintâi mi-a sugerat să merg la Rapid, să cer un post, ceva, că doar la clubul feroviar am cunoscut gloria ca sportiv, nu? Când am ajuns în fața lui Nicușor Dan, primarul a bâjbâit ceva explicații vizavi de cazul meu. Am plecat din biroul său cu senzația că habar nu avea de ce fusesem dat afară! Cel mai probabil cineva a avut nevoie să-și angajeze o rudă, un amic sau mai știu eu pe cine! Că toți avem tot felul de cunoștințe și de obligații!”, a explicat Rică Răducanu situația pe repede înainte.

Făcând haz de necaz, când a aflat că și Gabriela Szabo a plecat de la club, Rică Răducanu și-a reamintit cele întâmplate: „Prima mea reacție a fost să-i dau un telefon și să-i dau același sfat pe care l-am primit și eu de la ea. Adică să meargă la Rapid, să ceară acolo un post, ceva. Căci, dacă memoria nu mă înșală, și ea a fost sportivă a clubului Rapid, cu ani în urmă!”. Răducanu face astfel referire la recenta decizie a edilului șef de a o muta pe Gabriela Szabo de la club la conducerea Centrului Cultural Dalles.

Ce salariu lunar avea Rică Răducanu de la CSM București

Rică Răducanu susține că salariul primit la CSM, 1.800 de lei pe lună, îi dubla veniturile și că acest lucru îi dădea un sentiment de confort.

„Nu am o pensie mare, ceva în jur de 1.800 de lei. Poate s-o mai fi mărit puțin în ultimele luni, dar vă spun sincer că nu știu cu exactitate, fiindcă la noi în casă nevastă-mea încasează pensia când vine poștașul și tot ea face și plata gazelor, luminii și așa mai departe. Ea se ocupă de toate cele ale casei! Noi stăm la curte! Eu mă ocup doar de tratamentul ăsta care mi-a mai rămas ca să pot merge mai ușor. Când eram angajat la CSM , parcă mergeam altfel. Plecam dimineața și veneam seara. Nevăstă-mea chiar făcea mișto de mine și-mi spunea că m-am obișnuit să vin acasă ca la hotel. Dar eu trăiam la club. Le vedeam la treabă, la antrenamente, și pe handbaliste, și pe voleibaliste, și pe băieți. Dacă mi-a intrat sportul în sânge, ce să fac?”, mai spune el. Rică Răducanu e la curent inclusiv cu acțiunea juridică întreprinsă în instanță de Gabriela Szabo contra lui Nicușor Dan. „Nu voi purta pică nimănui! Nu sunt supărat pe nimeni, așa să scrieți! Doar că viața asta e ciudată și uneori așază lucrurile așa cum nu te aștepți. Le doresc tuturor sănătate!”, a mai adăugat Rică Răducanu, care susține și azi că după gustul lui printre cei mai buni primari ai Capitalei se numără Viorel Lis și Sorin Oprescu.