EXCLUSIV. Marele Rică Răducanu se luptă pentru supraviețuire: „Nu m-am gândit să trec prin așa ceva”

Moldoveanu Camelia / 23.11.2021, 17:08
EXCLUSIV. Marele Rică Răducanu se luptă pentru supraviețuire: „Nu m-am gândit să trec prin așa ceva”

Rică Răducanu traversează o perioadă dramatică, luptându-se să supraviețuiască. Fostul mare portar, care a jucat în echipa națională a României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970 din Mexic, își calculează fiecare leu. Acesta recunoaște că nu și-a imaginat niciodată că o să ajungă într-o asemenea situație.

Cum a ajuns fotbalistul „Generației de Aur” să facă economii la orice pentru a putea supraviețui. El consideră că ar fi trebuit să procedeze altfel în urmă cu mai mulți ani.

Rică Răducanu are probleme financiare, luptându-se să supraviețuiască

Este o perioadă dificilă pentru Rică Răducanu, iar pandemia de COVID-19 a înrăutățit situația. Fostul mare portar se luptă în fiecare zi pentru a supraviețui, băiatul acestuia fiind cel ca îl ajută cu bani. În exclusivitate pentru PlaySport.ro, marele Rică Răducanu s-a destăinuit.

Nu puteam să supraviețuiesc dacă nu era băiatul meu. Nici lui nu-i merge strălucit în această perioadă, mai greu cu antrenoratul în această perioadă de pandemie. Dar din cât a avut el, ne-a ajutat și pe noi. Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc vremuri atât de grele, să trebuiască să drămuiesc fiecare bănuț. Sunt foarte atent la consumul de apă, de lumină, de gaze, de tot. Facem economie la orice. E trist că am ajuns în situația asta, dar ce putem face? Mergem mai departe și ne zbatem să supraviețuim, sperăm să vină vremuri mai bune. Cândva am fost pe val, acum trăiesc din amintiri. Poate că atunci trebuia să am mai mare grijă de bani.”, a mărturisit Rică Răducanu pentru PlaySport.ro.

Este terorizat de pandemie

Celebrul Rică Răducanu a fost diagnosticat cu temutul virus la începutul acestui an. Acesta a internat timp de două săptămâni în spital, însă a trecut cu bine de infecția cu Covid-19. Și soția sa a contractat virusul care face ravagii în ultima vreme. Mai mult, ea a fost intubată, în urma infectării cu virusul SARS-COV-2. În schimb, Rică Răducanu a avut o formă mult mai ușoară a bolii.

Fostul fotbalist a declarat, în exclusivitate pentru PlaySport, că îi este frică să mai iasă din casă și că se va izola în următoarea perioadă. În acest context, el a apelat la fiul său, pentru a-l ajuta cu aprovizionarea.

Pare că nu mai scăpăm de perioada asta nenorocită. Unde te uiți, la orice televiziune, numai de morți auzi. Mi-e și frică să mai ies din casă. L-am rugat pe fiu-miu să ne aducă alimentele de bază, ca să am cu ce trăi.

Ies doar prin curte să mă mai plimb, nici măcar în fața casei. Nu credeam că voi trăi asemenea timpuri nenorocite. Nici cu cine să mai vorbesc nu mai am. Că mai mulți din generația mea s-au dus deja! Plus că timpurile s-au schimbat. Nu mai sunt aceiași oameni, nici cartierul nu mai e ce a fost cândva și nici fotbalul. Dar asta stă, probabil, în firea lucrurilor!”, a mai declarat Rică Răducanu în urmă cu ceva timp.