EXLCUSIV. Critici pentru Steven Gerrard pentru nefolosirea lui Ianis Hagi la Rangers: „E de neconceput”

Olteanu Ștefan / 30.03.2021, 10:05
EXLCUSIV. Critici pentru Steven Gerrard pentru nefolosirea lui Ianis Hagi la Rangers: „E de neconceput”

Într-un interviu exclusiv PlaySport.ro, Cristoph Daum a sărit în apărarea lui Ianis Hagi. Mai exact, fostul selecționer al României l-a criticat pe Steven Gerrard că nu îl folosește mai mult pe mijlocașul român. Antrenorul neamț spune că urmărește frecvent meciurile echipei Rangers și crede că Ianis nu ar trebui să lipsească din „unsprezecele” lui Gerrard.

EXLCUSIV. Critici pentru Steven Gerrard pentru nefolosirea lui Ianis Hagi: „E de neconceput”

Cristoph Daum a vorbit recent, într-un interviu exclusiv PlaySport.ro, despre câteva subiecte actuale din fotbalul românesc. Pe lângă situația de la echipa națională sau fotbalul din Liga I, Daum a adus în discuție și subiectul Ianis Hagi. Fostul selecționer al României spune că urmărește cu atenție meciurile lui Rangers și nu înțelege de ce Ianis nu e punct fix în echipa lui Gerrard.

Este un jucător foarte talentat. Câteodată urmăresc meciurile celor de la Glasgow Rangers, iar el nu face parte din primii 11. Iar eu nu înțeleg de ce? Că Glasgow nu e Manchester City, de exemplu… Și nu mai înțeleg cum se antrenează și cum dezvoltă performanță, în condițiile în care nu face parte mereu din primii 11. Desigur, acceptăm alegerile lui Gerrard, însă cu toții știm că Ianis este un jucător excelent și foarte talentat”, a fost precizarea lui Daum, pentru PlaySport.ro.

27 de partide a jucat Ianis Hagi în campionatul Scoției
27 de partide a jucat Ianis Hagi în campionatul Scoției

Daum a rămas apropiat de fotbalul românesc

Echipa națională de fotbal a României a fost ultima pe care a antrenat-o Cristoph Daum în cariera de antrenor. El a pregătit selecționata noastră o scurtă perioadă, în intervalul iulie 2016 – septembrie 2017.
Pe banca „tricolorilor” Daum a obținut 3 victorii, a remizat de 3 ori și a încasat 4 înfrângeri. În octombrie a împlinit 67 de ani, iar după experiența din România, Daum nu a mai antrenat pe nimeni.
De-a lungul carierei de antrenor, el a pregătit echipe precum Koln, Stuttgart, Besiktas, Bayer Leverkusen, Austria Vienna, Fenerbahce, Club Brugge sau Bursaspor.

Cristoph Daum a fost selecționerul României timp de un an
Cristoph Daum a fost selecționerul României timp de un an

Ianis Hagi, cifre impresionante la primul sezon complet în Scoția

Chiar dacă nu e încă un titular incontestabil, Ianis Hagi a prins destule minute în acest sezon pentru Rangers. Nu mai puțin de 38 de meciuri a jucat mijlocașul român în acest sezon, în care a înscris 7 goluri și 12 pase decisive.
În campionatul Scoției, Ianis Hagi a evoluat în 27 dintre cele 33 de partide. De asemenea, în 21 dintre cele 27 de partide a început ca titular.
Evoluțiile românului sunt extrem de apreciate în scoția, iar recent, jurnaliștii de la Rangers News au realizat un material amplu dedicat lui Ianis. Ei au punctat potențialul uriaș pe care îl are Ianis și rapiditatea cu care s-a integrat acesta în fotbalul din Scoția.
6 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi. În această primăvară, el a reușit să înscrie și primul său gol la echipa națională.

7 goluri și 12 pase decisive a reușit Ianis în acest sezon la Rangers
7 goluri și 12 pase decisive a reușit Ianis în acest sezon la Rangers