Femeia distrusă de Simona Halep spune totul: „A fost dureros”. Mărturisire impresionantă a franțuzoaicei Marion Bartoli

Catinca Giosanu 01.02.2023, 15:22
Femeia distrusă de Simona Halep spune totul: „A fost dureros”. Mărturisire impresionantă a franțuzoaicei Marion Bartoli

Fosta jucătoare de tenis Marion Bartoli (38 de ani), câștigătoare la Wimbledon în 2013 și retrasă din activitate în același an, după un meci cu Simona Halep, s-a confesat și a explicat de ce și-a agățat racheta în cui după eșecul suferit în fața campioanei noastre.

Marion Bartoli, dezvăluiri impresionante

Marion Bartoli a mărsurisit de ce a ales să își încheie cariera la 28 de ani. Fosta câștigătoare de la Wimbledon a renunțat la tenis în vara anului 2013, la o lună după ce a cucerit singurul turneu de mare șlem din palmaresul său.

Ultima partidă a disputat-o la Cincinnati, unde a dispus de Simona Halep. Jucătoarea română de tenis a învins-o la acel moment cu 3-6, 6-4, 6-1.

”Mintea a vrut să continue, dar copul nu mai putea”

Franțuzoaica a avut nevoie de zece ani pentru a dezvălui motivele pentru care s-a retras din sportul alb.

Am câștigat turneul de la Wimbledon în 2013 și m-am retras, la câteva săptămâni după. Când câștigi un Grand Slam, ești pe vârful lumii și nu vrei să renunți, pentru că, în sfârșit, ai obținut răsplata muncii tale grele.

Mintea mea a vrut să continue, dar corpul meu nu mai putea. Mi-am dedicat întreaga viață pentru a concura cu cele mai bune jucătoare din lume. Orele suplimentare de antrenament și de pregătire fizică mi-au epuizat trupul. Nu mai puteam să continui să joc cu dureri.”, se arată în declarația controversatei Marion Bartoli.

”Orele suplimentare de antrenament mi-au epuizat trupul”

Marion Bartoli a subliniat că și-a dorit să continue să joace tenis, dar nu s-a mai regăsit în sportul alb după ce a pus mâna pe trofeul de la Wimbledon. Acesta ar fi principalul motiv pentru care și-a încheiat cariera după eșecul suferit în fața sportivei din Constanța.

”Mi-am dorit un Grand Slam atât de mult încât mintea mi-a împins corpul până când am câștigat Wimbledon. Dar când am câștigat, în sfârșit, m-am simțit goală pe dinăuntru. Nu am mai avut resursele necesare pentru a mă întoarce pe teren.

A fost dureros, pentru că nu am putut capitaliza peste acea victorie, dar, din fericire, am găsit moda și design-ul. Am obținut o diplomă în modă, din partea Central Saint Martins, în Londra, lucru care mi-a luat atenția de la durere și de la faptul că nu am putut să joc tenis.

Am făcut design-uri pentru Fila de mult timp. Succesul meu din afara terenului m-a ajutat să îmi șterg identitatea anterioară, cea de jucătoare de tenis.”, a mai spus Marion Bartoli, conform publicației Behind the Racquet.

Urmăriți Playsport.ro și pe