Germania va avea cinci reprezentante în Liga Campionilor după victoria lui Eintracht din Europa League. Echipa din Frankfurt revine în Champions după mai bine de o jumătate de secol

Moldoveanu Camelia / 19.05.2022, 11:01
Germania va avea cinci reprezentante în Liga Campionilor după victoria lui Eintracht din Europa League. Echipa din Frankfurt revine în Champions după mai bine de o jumătate de secol

Eintracht Frankfurt este noua campioană din Europa League după victoriei cu Rangers, scor 5-4 în urma loviturilor de departajare (scor 1-1 în timpul regulamentar). Astfel, Germania o să aibă cinci echipe în Liga Campionilor. Reușită istorică în Bundesliga.

Cinci echipe din Germania în Liga Campionilor. Eintracht Frankfurt, reușită istorică

Finala Europa League din acest sezon a fost decisă la loviturile de departajare. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1. Aribo a deschis scorul pentru Rangers, în minutul 57, dar Borre a restabilit egalitatea, în minutul 69.

În prelungiri nu s-a înscris, dar Rangers a ratat o ocazie uriașă în ultimele momente. S-a trecut la loviturile de la 11 metri, unde singurul care a ratat a fost Aaron Ramsey, marea vedetă a lui Rangers.

Astfel, Eintracht Frankfurt și-a asigurat prezența în grupele Champion League, în următorul sezon. Dacă nu ar fi câștigat contra lui Rangers, nemții nu ar fi avut nicio șansă pentru a se califica deoarece au terminat sezonul pe locul 11.

Mai mult, o să fie a doua participare a echipei Eintracht Frankfurt în cea mai importantă competiție dintre cluburi. Echipa lui Oliver Glasner a participat pentru prima dată în urmă cu 62 de ani, în anul 1960, atunci când au ajuns până în finală și a pierdut în fața celor de la Real Madrid.

Germania are în acest moment cinci echipe în UEFA Champions League: Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Leipzig, Bayer Leverkusen și Eintracht Frankfurt.

„Nu am cuvinte să descriu”

Antrenorul nemților, Oliver Glasner, este uimit de ce a reușit echipa sa:

„Am câştigat trofeul, e de necrezut. Chiar nu-mi vine să cred! A fost o tensiune brutală, un schimb de lovituri din partea ambelor echipe. La final, ambele echipe s-au simţit epuizate. Apoi am fost mai norocoşi şi am învins la penaltiuri. Băieţii şi-au păstrat curajul, ştiam că Trapp va salva un penalti. Am revenit după ce am fost conduşi. Sunt atât de mândru de echipă! Am jucat treisprezece meciuri în Europa şi nu am pierdut niciunul în acest sezon.

Nu am cuvinte să descriu munca grea pe care jucătorii au depus-o pentru a ajunge atât de departe. Toată lumea a dat totul în această căldură incredibilă. Toată lumea şi-a adus contribuţia şi a fost posibil doar cu acest spirit. Acum urmează să sărbătorim câteva zile”, a spus Glasner, la finalul partidei.