Gest fără precedent făcut de Ion Țiriac! Cui a donat miliardarul 150 de milioane de euro: ”Eu lucrez la alt nivel! Asta vreau să fac în 2024!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.05.2022, 21:00
Gest fără precedent făcut de Ion Țiriac! Cui a donat miliardarul 150 de milioane de euro: ”Eu lucrez la alt nivel! Asta vreau să fac în 2024!”

Ion Țiriac a participat la deschiderea clădirii de birouri din centrul Bucureștiului care îi poartă numele. Cu această ocazie, miliardarul român a dezvăluit că a făcut recent, prin Federația Internațională Țiriac, o donație de circa 100-150 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui complex sportiv modern în localitatea Otopeni.

Ion Țiriac a anunțat că a donat undeva la 150 de milioane de euro pentru construcția complexului sportiv de la Otopeni

Ion Țiriac a explicat că acest complex va cuprinde în primul rând o academie de tenis foarte bine dezvoltată, cu 30 de terenuri de antrenament. În plus, va exista un teren de tenis pentru meciuri, o sală de gimnastică, o piscină olimpică acoperită, dar și un hotel.

V-am chemat ca să ne lăudăm. Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele. Este începutul unei ere pentru Țiriac Imobiliare. A început cu București și vor urma Timișoara și Brașov. România e în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliarele moderne. Beneficiile acestei clădiri vor merge către Federația Internațională Țiriac.

Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri”, a spus Ion Țiriac.

Gestul lui Ion Țiriac este unic în România. Oamenii de afaceri potenți din punct de vedere financiar nu se înghesuie să facă investiții în sport, dacă nu pot obține un profit imediat. Fostul mare tenismen dovedește însă că este interesat cu adevărat de viitorul sportului românesc.

Miliardarul român a apreciat că totul va fi gata undeva în anul 2024

Anterior, omul de afaceri în vârstă de 83 de ani a explicat că are toate resursele necesare pentru realizarea acestui complex de la Otopeni. Și a preconizat că el va fi gata în anul 2024.

„Să vedem ce-o să facem la Otopeni. Academia Țiriac sau Academia Țiriac-Năstase, să vedem. Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!”, a spus Ion Țiriac la începutul lunii martie potrivit gsp.ro.

Simona Halep, comparație uluitoare cu jucătorii din Liga 1. „Jumătate dintre ei nu fac ce face ea!” Magnatul Ion Țiriac a dat verdictul