Gică Popescu, înșelat și părăsit de iubită! Cum a rămas singur fostul căpitan al Barcelonei după ce și-a înregistrat iubita în anii 90 (Remember)

Simion Andrei / 23.02.2021, 13:36
Gică Popescu, înșelat și părăsit de iubită! Cum a rămas singur fostul căpitan al Barcelonei după ce și-a înregistrat iubita în anii 90 (Remember)

Gică Popescu va rămâne unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României din toate timpurile. Cu o carieră exemplară și cu o viață de familie fără cusur, „Baciul” a fost protagonistul unui episod ce a făcut multă vâlvă în anii 90. Gică Popescu, înșelat și părăsit de iubită! A fost un titlu care a apărut în presă pe când fosta glorie a Craiovei evolua pentru PSV Eindhoven. Transferat în Olanda după un turneu final mondial excelent, Popescu avea o relație amoroasă cu Oana Deselnicu.

Gică Popescu, înșelat și părăsit de iubită! Cum a rămas singur fostul căpitan al Barcelonei

În ultimul deceniu al secolului trecut, Gică Popescu era copilul răsfățat al Craiovei. Adulat de olteni după ce părăsise marea echipă a Stelei pentru a se întoarce la Universitatea. Iubit de toată Cetatea Banilor pentru determinarea cu care apăra culorile alb-albastre. Aceasta era postura de care se bucura fundașul în Craiova.

Așa cum se întâmplă și acum cu fotbaliștii de valoare, Gică era unui dintre cei mai doriți burlaci ai vremii. Numai că el nu avea ochi pentru domnișoarele care roiau în jurul său pentru că inima îi era acontată. Cea care devenise sufletul pereche al lui Popescu purta pe umeri un nume la fel de greu. Oana Deselnicu, fiica unei alte foste glorii oltene, Petre Deselnicu.

Iubire, trădare, despărțire

Între cei doi a început o frumoasă poveste de dragoste. Tineri, frumoși, celebri, Oana și Gică formau cuplul perfect pentru tot târgul Craiovei. Întregul tablou avea să fie distrus în mod surprinzător, la puțină vreme după plecarea fotbalistului în Olanda. După ce starul fotbalului românesc și-a găsit o locuință în frumos oraș batav, Oana venea în vizită constant pentru a-i fi alături.

Gică Popescu a făcut carieră la PSV Eindhoven
Gică Popescu a făcut carieră la PSV Eindhoven

Totul părea că merge ca pe roate, până într-o zi când a apărut informația că cei doi nu mai formează un cuplu. În același timp au început să apară zvonurile pe margine subiectului care ardea. Zecile de gazete de pe tarabe dezbăteau subiectul, însă motivul despărțirii era șoptit pe la colțuri. S-a vorbit despre adulter, despre lucruri urâte. Mai târziu, după ani buni, când rănile s-au vindecat, marele nostru fotbalist a vorbit despre acest episod.

Caseta din telefonul lui Gică Popescu

În cartea ce-i este dedicată lui Gică Popescu, scrisă de reputatul jurnalist Daniel Nanu, Popescu dezvăluie motivul pentru care relația s-a sfârșit abrupt. Simțind că ceva este în neregulă cu iubita sa, Gică Popescu a recurs la un gest neașteptat. A monitorizat-o pe Oana. Rezultatul avea să fie fatal relației dintre cei doi:

La un moment dat însă, am observat o schimbare. Veneam acasă de la antrenament și o găseam mereu supărată. „Ce ai?” Ea: „N-am nimic”. O lăsam în pace, dar azi așa, mâine așa, devenea clar că ceva era în neregulă. Îmi mergea excelent la echipă, dar mă întristam ajungând acasă. Luaserăm decizia de a ne căsători. Pe atunci credeam că, o dată plecat în străinătate, e obligatoriu să mă însor cât mai repede. Nu știu, aveam, așa, o senzația, că rămân neînsurat… Cred că și Gică Hagi tot în grabă a ratat prima căsătorie… Revin la Oana. Văzând că nu vrea să-mi spună ce se întâmplă, m-am gândit să aflu ce vorbea de fapt cu ai ei, cu bunică-sa. E clar că-mi ascundea ceva. Am lăsat o casetă în telefon. Seara, am luat caseta. Am plecat și am ascultat-o în mașină”.

Pe înregistrarea telefonică, Gică Popescu avea să afle că Oana nu mai simte la fel, iar o replică l-a lăsat fără cuvinte pe uriașul fotbalist român:

„Nu mă mai înțeleg cu nebunul… Nu mă mai înțeleg și pace!” Cam astea erau discuțiile. În ziua aceea vorbise cu bunica ei”, își amintește Gică.

Despărțirea, durerea, fericirea

La auzul vorbelor, Gică Popescu a decis să o confrunte pe Oana Deselnicu, iar în scurt timp, povestea lor de dragoste s-a încheiat. Oana s-a întors în România, în vreme ce jucătorul de-atunci al lui Eindhoven a rămas în Olanda, serios afectat de cele întâmplate. La câteva luni distanță, Oana Deselnicu avea să se căsătorească.

Gică Craioveanu, omul de care s-a îndrăgostit Oana Deselnicu
Gică Craioveanu, omul de care s-a îndrăgostit Oana Deselnicu

Ziarele au anunțat din nou că fiica lui Petre Deselnicu va deveni soția lui Gheorghe Craioveanu, noul star al Universității Craiova. Gurile rele spun că între cei doi începuse o poveste de iubire încă din perioada în care Oana era partenera lui Gică Popescu. Mariajul celor doi nu a durat foarte mult, Craioveanu și Oana divorțând.

Gică Popescu, înșelat și părăsit de iubită, nu mai este un subiect de actualitate. Pentru Gică Popescu a urmat o perioadă destul de sensibilă din acest punct de vedere. În cele din urmă, fostul căpitan al Barcelonei și-a găsit liniștea și fericirea în brațele Luminiței, cumnata lui Gică Hagi. Cei doi s-au îndrăgostit, s-au căsătorit și întemeiază o familie de invidiat.

VIDEOCLIPUL ZILEI