Gigi Becali a pierdut o avere. Falimentul firmei îi aduce o pagubă uriașă

Ștefănescu Dragoș / 19.09.2021, 10:10
Gigi Becali a pierdut o avere. Falimentul firmei îi aduce o pagubă uriașă

Intrarea în insolvență a companiei de asigurări City Insurance va afecta milioane de români. Printre cei care au mult de pierdut se numără și Gigi Becali. Compania este sponsorul principal al FCSB-ului de mai mulți ani. Astfel, falimentul inevitabil al City Insurance îi va aduce lui Gigi Becali o pierdere uriașă.

Gigi Becali, pierdere uriașă după falimentul City Insurance

După ce în ultimii ani performanțele sportive au cam lipsit la FCSB, echipa s-a bazat financiar mai mult pe banii de la sponsori. Problemele pe care le are compania de asigurări City Insurance vor afecta puternic clubul FCSB al cărei sponsor este de mulți ani. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras de curând autorizația de funcționare a City Insurance. Compania de asigurări este în insolvență, iar falimentul va fi declarat în cel mai scurt timp.

City Insurance este sponsorul principal al FCSB-ului din anul 2013. Contractul dintre cele două părți mai era valabil încă patru ani, până în 2025. Echipa lui Gigi Becali urma să primească un milion de euro pentru fiecare sezon. Falimentul companiei de asigurări va duce automat la rezilierea contractului de sponsorizare cu FCSB-ul. Astfel, Gigi Becali va pierde din start suma de 4 milioane de euro. Această situație va afecta cu siguranță bugetul clubului roș-albastru.

Bani de la sponsor pentru jucători

Colaborarea dintre City Insurance și FCSB a avenit și pe fondul faptului că managerul companiei este un fan al roș-albaștrilor. De-a lungul timpului, FCSB a beneficiat și de alte beneficii financiaredin partea companiei de asigurări. Este de notorietate episodul petrecut în 2018, în care City Insurance a contribuit decisiv pentru prelungirea contractului lui Filipe Teixeira cu FCSB. Gigi Becali dezvăluia chiar el culisele înțelegerii dintre cele trei părți.

Teixeira rămâne, i-am promis sponsorului. Am făcut actele cu sponsorul, am luat 400.000 de euro în plus că să-i prelungesc contractul. Lui îi dau 200.000 de euro, îmi rămân și mie 200.000 de euro.

Am discutat la Palat cu managerul companiei, i-am zis că poftele se plătesc. A spus că plătește! I-am făcut niște calcule, să-mi dea 400.000 de euro. A plătit omul pofta”, declara Gigi Becali în 2018.

CFR Cluj este campioană și la bani

În timp ce FCSB va avea mari probleme după ce sponsorul principal al echipei a intrat în insolvență, CFR Cluj se poate lăuda cu cel mai mare contract de sponsorizare din Liga 1. Campioana României a schimbat sponsorul la începutul sezonului. Noul sponsor va plăti echipei din Gruia suma de 1,5 milioane de euro pe sezon. Suma reprezintă un record absolut în fotbalul românesc.